Ideeëloos Spanje heeft opnieuw keepersblunder nodig om ban te breken

Dominic Mostert09 okt 2016, 22:35
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2016, 22:35

Spanje heeft Albanië van de koppositie gestoten in Groep G van de WK-kwalificatiecyclus. Heel eenvoudig ging het niet: net als donderdag tegen Italië (1-1) had de ploeg van Julen Lopetegui een keepersblunder nodig om de ban te breken. Daarna was het Albanese verzet gebroken en liep Spanje uit naar 0-2.

/

Albanië was na twee groepswedstrijden de koploper en dus was Spanje op de hoede. De onttroond wereldkampioen had, zoals verwacht mocht worden, wel duidelijk het overwicht tegen de Oost-Europeanen. Albanië speelde echter bijzonder gedisciplineerd, hield de rijen gesloten en hoefde zodoende weinig echte kansen toe te staan in de eerste helft. Het ideeëloze Spanje kwam er ondanks de aanvallende 3-4-3-formatie maar niet doorheen in Shkodër.

Een blunder aan Albanese zijde bood na rust uitkomst. Doelman Etrit Berisha werkte de bal dramatisch weg en bezorgde het leer plots voor de voeten van Vitolo. Die lanceerde David Silva met een fraaie steekpass, waarna laatstgenoemde Diego Costa bediende. Voor hem was het een koud kunstje om af te ronden. Even later maakte Nolito de 0-2 na een individuele actie en een geplaatst schot in de verre hoek. Nadien speelde Spanje de wedstrijd professioneel uit. De ploeg heeft zeven punten verzameld uit de eerste drie duels.