voetbalzone

'Iedere coach en iedere fan waardeert wat Ronaldo kan doen'

Thijs Post10 jan 2014, 11:54
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 11:54
Advertentie

Portugal is niet de topfavoriet op het WK in Brazilië, maar alleen al door de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo mogen de Zuid-Europeanen opgeschreven worden als outsider. Bondscoach Paulo Bento is voorzichtig, hij wil in ieder geval de groepsfase overleven en bekijkt het daarna van wedstrijd tot wedstrijd, en hij weet dat Ronaldo zeer belangrijk is voor zijn ploeg.

/

“Iedere coach en iedere fan waardeert wat Ronaldo kan doen. Iedereen waardeert zijn kwaliteit, zijn talent en zijn effectiviteit”, legt Bento uit via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond FIFA. “De Portugezen zijn extreem trots dat ze zo’n speler hebben, iemand die belangrijk is voor zijn club en het nationale team.”

Bento prijst vooral de professionaliteit van de superster. “Hij geeft het goede voorbeeld en dat straalt over op zijn ploeggenoten en op de hele staf. Hij is makkelijk te benaderen, een goede ploeggenoot die extreem competitief is. Zijn collega’s zien dat hij heeft wat er nodig is om de aanvoerder van de nationale ploeg te zijn.”

Bezig met laden …