voetbalzone

'Iedere Premier League-club zou hem graag in de selectie willen hebben'

Bart Kruyt27 feb 2016, 07:50
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2016, 07:50
Advertentie

Met Daniel Sturridge in de punt van de aanval verloor Liverpool maar 9 van de 61 competitieduels in de Premier League. De spits is erg belangrijk voor the Reds, maar hij heeft te maken gehad met verschillende blessures, waardoor Brendan Rodgers en Jürgen Klopp ook andere spitsen moesten proberen. Inmiddels is Sturridge helemaal fit en klaar voor Manchester City.

/

Liverpool neemt het zondag in de Capital One Cup-finale op tegen City en de kans is groot dat Sturridge weer in de basis zal beginnen. “Hij is dé speler uit de Liverpool-selectie die andere clubs uit de Premier League graag in hun selectie zouden willen hebben”, meent clubicoon Jamie Carragher. “Het grote probleem bij Sturridge is echter dat er een grote ‘maar’ aan zit. Liverpool zou het team om hem heen moeten bouwen, maar moest in de zomer 47,5 miljoen euro betalen voor Christian Benteke, omdat de club niet op de beschikbaarheid van Sturridge kon rekenen.”

Sturridge is nu 26 jaar oud en zijn beste jaren zouden normaal gesproken nu voor hem moeten liggen: “Spitsen hebben vaak niet meer dezelfde impact als ze eenmaal 30 jaar oud zijn, dus de komende vier jaar zijn cruciaal”, vervolgt Carragher. “Het moet nu gebeuren, beginnend bij de finale van de Capital One Cup. In de finale moet Dan ‘The Man’ worden.”

Bezig met laden …