voetbalzone

'Iedere voetbalfan kent de Engelse spelers, maar ze presteren nooit iets'

Matthijs van Laar08 sep 2013, 12:35
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2013, 12:35
Advertentie
/

Anatoliy Tymoshchuk ligt bepaald niet wakker voor de confrontatie met Engeland van aankomende dinsdag. De aanvoerder van Oekraïne erkent dat the Three Lions op papier een beter elftal hebben, maar de tegenvallende prestaties van de afgelopen jaren spreken volgens hem boekdelen. De Oost-Europeanen moeten van de Britten winnen om uitzicht te houden op het WK in Brazilië.

Volgens de 34-jarige Tymoshchuk, sinds deze zomer weer speler van Zenit Sint-Petersburg, hoeft dat geen onmogelijke opgave te zijn. Engeland wordt in zijn ogen overschat. “De waarheid is dat hun grote namen, zoals Wayne Rooney, Frank Lampard, Ashley Cole en Steven Gerrard, veel succes kennen met hun clubs, maar met hun land weinig weten te presteren”, verklaarde de routinier in een persconferentie ter voorbeschouwing op het duel.

“Engeland beschikt misschien over namen die iedere voetbalfan in Europa kent, maar Oekraïne is beter”, luidde de boude bewering van de controleur. “Wij zijn beter in balans en vormen een hechter collectief dan de Engelsen. Het is bij ons beter op elkaar afgestemd. Daarom hebben wij goede hoop dat we ons kunnen plaatsen voor het WK in Brazilië”, aldus Tymoshchuk.

Oekraïne staat momenteel derde in groep H, met een achterstand van één punt op koploper Engeland, terwijl ook Montenegro nog tussen beide staat. Dat land heeft net als Engeland vijftien punten, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Wanneer Oekraïne dinsdag wint, zit het met nog twee duels te gaan in pole position om een rechtstreeks ticket voor het WK veilig te stellen.

Bezig met laden …