voetbalzone

'Iedere wedstrijd is nu als een finale, maar dat is ook zo voor United'

Bart Kruyt14 mrt 2012, 11:50
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2012, 11:50
Advertentie

Manchester City won vorig jaar de FA Cup en wil ook dit seizoen weer een prijs pakken. De ploeg van Roberto Mancini kan de Engelse beker niet meer prolongeren, maar is nog wel in de race om de landstitel en de Europa League. "We zijn al heel ver gekomen en nu moeten we geconcentreerd blijven tot het einde", zei middenvelder Nigel de Jong op de website van zijn werkgever.

/

De Nederlander richt zich vooral op de titel: "Daar ligt onze prioriteit. Het kost veel kracht, maar we hebben een grote selectie en ik denk dat we het kunnen volhouden tot het einde van dit seizoen. Iedere wedstrijd is nu als een bekerfinale, maar dat is ook zo voor Manchester United. In deze fase van het seizoen maakt een punt achter of twee punten voor niet zoveel uit."

"Ons belangrijkste doel is de Premier League, dat verandert niet", vervolgde De Jong. "Maar we zitten ook nog in de Europa League en wij willen prijzen pakken om het seizoen te laten slagen. Na de winst van de FA Cup in het vorige seizoen is iedereen hongerig geworden naar meer en zo hoort het ook bij een ambitieuze club als Manchester City."

Carlos Tévez
Manchester City speelt donderdag in de Europa League tegen Sporting Portugal en komt vervolgens dit weekend niet in actie. Volgende week woensdag wacht de competitiekraker tegen Chelsea en Roberto Mancini heeft laten weten dat Carlos Tévez dan wellicht weer mee kan doen. De aanvaller speelde in september zijn laatste wedstrijd in het eerste van City en heeft er sinds zijn terugkeer naar Engeland twee potjes bij de beloften opzitten.

Bezig met laden …