voetbalzone

‘Iedere zichzelf respecterende coach zou ooit Real Madrid moeten trainen’

Robin Bruggeman02 sep 2016, 11:15
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2016, 11:15
Advertentie

Carlo Ancelotti staat sinds enkele maanden aan het roer bij Bayern München, maar dat betekent niet dat hij niet met liefde terugdenkt aan zijn vorige werkgevers. De Italiaan mijmert vooral graag over zijn tijd bij de Spaanse grootmacht Real Madrid, wat in zijn ogen een unieke club is.

/

“Iedere zichzelf respecterende coach zou in ieder geval één keer in hun leven Real Madrid moeten trainen. In mijn ervaring is het het mooiste in de wereld, een geweldige, bijna unieke ervaring”, vertelt hij in gesprek met Marca. “Wat er bij Madrid gebeurt, gebeurt bij geen enkele andere club. De wereldwijde steun is adembenemend. Waar we ook aankwamen, hotels, vliegvelden, stadions, overal was het vol met fans, het was een ervaring die het waard was om mee te maken.”

Ancelotti werd uiteindelijk ontslagen bij de Koninklijke, maar kijkt daar niet met rancune op terug: “Die twee jaar bij de club waren prachtig. Ze waren natuurlijk heel intens, maar ook heel mooi. Er is over de hele wereld een onconditionele liefde voor Real en het was een eer om daar deel van uit te maken.”

Bezig met laden …