voetbalzone

'Iedereen begrijpt het, maar ik hoef niet echt, echt weg'

Bart Kruyt30 okt 2015, 09:52
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 09:52
Advertentie

Mike van der Hoorn mocht woensdag nog negentig minuten meedoen in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, maar normaal gesproken moet de verdediger genoegen nemen met een plek op de bank. Joël Veltman en Jaïro Riedewald krijgen de voorkeur van Frank de Boer; Van der Hoorn is ‘slechts’ de derde man voor het hart van de Ajax-verdediging en baalt daarvan.

voetbalzone

De mandekker maakte vorige week dinsdag duidelijk dat hij zijn situatie zat is en dat hij een breuk met Ajax wil. Nu krabbelt hij al iets terug: “Het werd vrij breed uitgemeten, maar volgens mij zei ik niets nieuws”, zegt Van der Hoorn in gesprek met Ajax Life. “Alleen maar logische dingen. Mensen zeggen dat ik echt weg wil, maar ik wil alleen maar spelen. Iedereen begrijpt dat. Ik hoef niet echt, echt weg.”

“Ajax is een prachtige club, ik heb het hier fantastisch naar mijn zin”, vervolgt Van der Hoorn. “Maar ik wil gewoon spelen, ik mis wedstrijden als Feyenoord - Ajax. Het is heerlijk zo'n wedstrijd te spelen en hopelijk volgen er meer. De kans is alleen groot dat ik volgende week op de bank zit. We zullen zien in de winter. Als het komt, dan komt het. Als het niet komt, dan niet. Ik moet verder kijken in mijn ontwikkeling.”

De 23-jarige Van der Hoorn is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, dat de verdediger in de zomer van 2013 overnam van FC Utrecht. Tot dusver speelde Van der Hoorn slechts negentien competitieduels voor Ajax in de Eredivisie, waarvan pas een in het lopende seizoen. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2017 door.

Bezig met laden …