voetbalzone

‘Iedereen heeft gezien dat ik daar paar seconden in mijn blootje stond’

Peter Nusselder22 sep 2011, 09:13
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2011, 09:13
Advertentie

Antwerp FC werd woensdag door KV Kortrijk uitgeschakeld in het toernooi om de Belgische beker, en dat was niet het enige ongelukkig moment dat Antwerp-speler Kevin Oris meemaakte. De aanvaller werd door de scheidsrechter verplicht om zich om te kleden en stond publiekelijk voor paal.

Weinig verhullende foto’s circuleerden na het bekerduel van de voetballer, die langs de zijlijn een ander broekje aandeed. De reden hiervoor was dat scheidsrechter Boelen wilde dat Oris andere onderkleding ging dragen. “We speelden met groene shirts en witte broeken. Onderaan onze broek is er een rood biesje van bijna twee centimeter breed”, legt de aanvaller uit in de Belgische media.

“Dat paste toch netjes bij de rode liesbroek die ik eronder droeg?”, vraagt Oris zich af. De arbiter bepaalde echter anders, al was dat pas toen de wedstrijd al in een vergevorderd stadium was. “Ref Boelen zei vooraf ook dat het mocht. Pas bij het begin van de verlengingen veranderde hij plots van idee." Oris vroeg na een overtreding van een tegenstander om een gele kaart.

Boelen was hiervan niet gediend en beet de Antwerp-speler toe dat hij hem nog wel zou krijgen. "Plots was dat stukje textiel onder mijn uitrusting er blijkbaar te veel aan. Het moest snel gaan, maar iedereen heeft natuurlijk gezien dat ik daar een paar seconden in mijn blootje stond. Ik verdenk de scheidsrechter ervan dat hij me erbij wilde lappen. Dat is dus gelukt.”

Bezig met laden …