voetbalzone

'Iedereen in het Emirates Stadium kon de charge zien, zelfs erbuiten'

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2010, 09:16
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2010, 09:16
Advertentie

Owen Coyle had zaterdag na de nederlaag tegen Arsenal (4-1) geen goed woord over voor de dienstdoende leiding. De oefenmeester van Bolton Wanderers benadrukte dat de nederlaag in het Emirates Stadium voor een deel te wijten was aan enkele zwakke beslissingen van Stuart Attwell en consorten. Zo kreeg Gary Cahill na rust een rode kaart voor een charge op Marouane Chamakh.

/

In de optiek van Coyle was er wel sprake van een overtreding, maar was deze zeker geen rode kaart waard. "Het was het keerpunt in de wedstrijd", vertelde de manager van The Trotters. "Twee seconden eerder werd Lee Chung-Yong op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht. Het hele stadion kon de overtreding zien, behalve Mr Attwell en zijn assistenten."

"Vanaf dat moment zette Arsenal een counter in en eindigden we met tien man", vervolgde Coyle. "Het was zeker een overtreding van Cahill, een overtreding die een vrije trap verdiende. Maar het was naar mijn mening geen rode kaart. Desondanks wil ik dit niet aandragen als dé reden voor de ruime nederlaag. Met elf spelers hadden we niet veel beter verdedigd, maar het was wel een belangrijk moment. Zelfs buiten het stadion kon men de charge op Lee waarnemen."

Bezig met laden …