voetbalzone

'Iedereen kan zien dat Barcelona een nieuwe verdediger nodig heeft'

Bart Kruyt05 sep 2013, 13:00
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 13:00
Advertentie

Barcelona zat achter Thiago Silva aan, had interesse in Marquinhos en bracht een bod uit op David Luiz. De Spanjaarden zaten de gehele zomer achter een nieuwe verdediger aan, maar slaagden er niet in om de gewenste versterking binnen te halen. Technisch directeur Andoni Zubizarreta leek daar niet erg van te balen en zei dat de herstellende Carles Puyol de aanwinst voor de defensie was, maar volgens Miguel Angel Nadal had Barcelona toch echt een nieuwe verdediger moeten halen.

Nadal, die als centrumverdediger speelde in Johan Cruijffs 'Dreamteam' bij Barcelona, vindt de defensie van de Catalanen een zorgenkindje. "Iedereen kan zien dat Barcelona een nieuwe verdediger nodig heeft", zegt Nadal tegen Goal. "De defensie had versterkt moeten worden. Voor Barcelona is dit erg belangrijk en de club had daarom misschien wat meer moeten betalen dan normaal. De club had ook een speler kunnen kopen die op meerdere posities kan spelen, zoals Javier Mascherano."

Mascherano werd door Barcelona binnengehaald als middenvelder, maar wordt in Spanje vooral gebruikt als verdediger. Momenteel vormt hij met Gerard Pique het defensieve duo achterin: als Puyol weer fit is, zal hij de basisplaats van Mascherano vermoedelijk overnemen. Gerardo Martino kan verder nog beschikken over Marc Bartra en kan ervoor kiezen om Alexandre Song of Sergio Busquets naar de achterste linie te halen.

Bezig met laden …