voetbalzone

‘Iedereen, ook in Rotterdam, wil praten over Memphis, Eljero en Colin’

Erik van Dam16 jan 2016, 06:39
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2016, 06:39
Advertentie

Colin Kazim-Richards vindt dat Memphis Depay ten onrechte wordt bekritiseerd sinds de prestatiecurve bij Manchester United wat omlaag ging. Depay begon redelijk aan zijn avontuur bij de Engelse grootmacht, maar heeft nu al een tijdje te kampen met een terugslag en verloor ook zijn basisplaats onder Louis van Gaal. Zijn levensstijl naast de velden oogst kritiek, maar Kazim-Richards vindt dat iedereen Depay met rust moet laten.

voetbalzone

Depay kwam in de herfst met een flamboyante hoed aanzetten toen Oranje zich verzamelde en dat wekte bevreemding bij de buitenwereld. Men interpreteerde het als een manier van op willen vallen, ook al benadrukte Depay dat hij zo helemaal niet in elkaar steekt. “De mensen vinden het ook prachtig om van hem te houden en om hem te haten”, zegt Kazim-Richards begrijpend. In De Telegraaf spreekt hij zijn steun uit aan Depay, die vorig jaar een ster werd in de Eredivisie en daarna opklom.

“Ik weet precies wat er door hem heen gaat, want ik heb dat mijn hele carrière gehad. Iedereen maakt alles groter dan het is. So what dat hij een Rolls Royce heeft gekocht! So what nice watches, so what this girl and that girl… Wat is het probleem?”, vraagt Kazim-Richards zich hardop af in de krant. Hij zegt dat de mensen zich beter ergens anders op kunnen richten.

“Iedereen, ook in Rotterdam, wil alleen maar praten over Memphis, Eljero en Colin. De mensen moeten respecteren wat Memphis doet”, aldus de Engelse Turk. Hij wijst erop dat Depay het iconische rugnummer 7 in handen heeft en veel geld heeft gekost: de vleugelaanvaller zit nog een in proces en moet de tijd krijgen om dat te doorlopen. Kazim-Richards zegt er zeker van te zijn dat Depay sterker uit zijn situatie komt.

Bezig met laden …