voetbalzone

'Iedereen vraagt dit, maar ik denk dat jullie Mourinho meer missen dan ik'

Bart Kruyt20 aug 2010, 20:08
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2010, 20:08
Advertentie

Claudio Ranieri betreurt het vertrek van José Mourinho allerminst. De trainer van AS Roma laat vrijdag, aan de vooravond van de wedstrijd om de Italiaanse supercup tussen Roma en Internazionale, desgevraagd weten geen moeite te hebben met het vertrek van de Portugese succescoach naar Real Madrid. Met landskampioen Inter eindigde hij vorig jaar boven de Romeinen, terwijl ook de Italiaanse beker naar de equipe uit Milaan ging.

/

“Iedereen vraagt mij dit, maar ik denk dat jullie Mourinho meer missen dan ik”, zo legt Ranieri de situatie nog maar eens uit. “Het zijn de teams die op het veld zullen staan, ik mis hem echt niet.” Inter wordt sinds de overgang van Mourinho getraind door Rafael Benítez, die zaterdag met zijn nieuwe ploeg de eerste prijs van het seizoen kan pakken.

Voor Ranieri is Benítez een oude bekende; de beide trainers kennen elkaar nog van hun tijd in Spanje. “Ik ontmoette hem een aantal keer in Spanje toen hij nog een jonge, opkomende coach was. Ik heb veel respect voor hem, hij is een uitstekende trainer met erg veel ervaring”, aldus Ranieri, die tevens laat weten Inter favoriet te zien voor de bekerstrijd van zaterdag. “Maar we zullen alles geven en met trots spelen.”

Bezig met laden …