voetbalzone

'Iedereen zei: 'Wat ga je dáár doen?' De media waren geschokt'

Erik van Dam10 okt 2011, 17:30
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2011, 17:30
Advertentie

Afgelopen zomer verbond Torsten Frings zich voor het eerst in zijn leven aan een club buiten Duitsland. De 34-jarige middenvelder kwam tussen 1996 en 2011 uit voor Werder Bremen, Borussia Dortmund, Bayern München en opnieuw Werder Bremen. Gelijktijdig met Danny Koevermans koos Frings er nu echter voor om buiten Europa verder te gaan voetballen. De ervaren oud-international zette zijn handtekening bij Toronto FC en is nog steeds blij met die keuze.

/

Frings is nu enkele maanden bezig in de Amerikaanse profcompetitie (MLS) en benadrukt dat hij naar het avontuur op zoek was. “Iedereen zei tegen me Wat ga je dáár doen?. De media waren geschokt. Maar ik ben niet iemand die de spotlights opzoekt, dus dat maakte me weinig uit. Ik rekende erop dat het leven hier wat stiller, wat rustiger zou zijn”, aldus Frings in gesprek met The Star. “Ik besloot dat ik het avontuur aan wilde gaan.”

Toronto was lang niet de enige club die in de markt was voor Frings. “Er lagen aanbiedingen vanuit Spanje, Schotland. Maar geld was niet de belangrijke factor, ik had in Europa véél meer geld kunnen verdienen dan hier. De MLS is niet zo zwak als mensen het doen voorkomen. Het komt hier meer op kracht en uithoudingsvermogen aan dan op skills”, aldus Frings, die elf keer in de basis begon bij de club van Aron Winter. Hij scoorde nog niet.

Bezig met laden …