voetbalzone

‘Iemand die niet in Italië is geboren, zou geen uitnodiging mogen krijgen’

Gijs Freriks23 mrt 2015, 21:25
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2015, 21:25
Advertentie

Éder en Franco Vázquez kunnen zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije hun debuut in de nationale ploeg van Italië maken. Eerstgenoemde is een geboren Braziliaan en speelt voor Sampdoria, terwijl de 26-jarige Vázquez van Palermo uit Argentinië komt. Roberto Mancini juicht het niet toe dat tot Italianen genaturaliseerde voetballers voor i Azzurri uitkomen.

voetbalzone

“Het Italiaanse team zou Italiaans moeten zijn. Een speler uit Italië zou de kans moeten krijgen om voor de ploeg uit te komen en ik vind niet dat iemand die niet eens in Italië geboren is, ook zo’n kans zou moeten krijgen”, zegt de trainer van Internazionale in de vaderlandse pers. In het verleden kwamen overigens ook al spelers als Omar Sívori, José Altafini en Mauro Camoranesi voor la Squadra uit.

De 28-jarige Éder is in ieder geval hartstikke blij met de uitnodiging van bondscoach Antonio Conte: “Ik heb veel complimenten gekregen en ben erg gelukkig. Dit is de beloning voor vier jaar hard werken bij Sampdoria. Ik wil mijn medespelers en de technische staf van de club graag bedanken. Ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren aan het team van Conte.” Éder scoorde dit seizoen al twaalf keer in 27 wedstrijden.

Bezig met laden …