voetbalzone

Ierland hoopt als 33ste land alsnog naar het WK te mogen

Matthijs van Laar30 nov 2009, 11:50
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2009, 11:50
Advertentie

Ierland heeft de hoop op deelname aan het WK in Zuid-Afrika nog altijd niet laten varen. De ploeg van Giovanni Trapattoni werd op uiterst schlemielige wijze uitgeschakeld in de play-offs tegen Frankrijk na de veelbesproken handsbal van Thierry Henry. De Ierse voetbalbond hoopt dan ook op clementie van FIFA-baas Sepp Blatter, die The Boys in Green dan maar als 33ste land mee moet nemen, zo vindt men.

/

“We hebben een delegatie van de Ierse bond over de vloer gehad, en die was logischerwijs absoluut niet te spreken over wat er is voorgevallen tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk”, aldus Blatter. “Ze weten dat de wedstrijd niet overgespeeld gaat worden en dat de beslissing vast staat”, vertelde de Zwitser tijdens een bijeenkomst in Johannesburg.

“Ze hebben niet gevraagd om sancties voor de scheidsrechter of de betrokken speler, maar wel of ze misschien het 33ste team op het WK mogen zijn. En ik lieg niet”, vervolgt Blatter, die niet meteen afwijzend staat tegenover het plan. “Ik ga het voorleggen bij het uitvoerend comité. Ik kan nog niet zeggen wat er mee gaat gebeuren, maar ik zal het zeker doorgeven.” Het comité houdt woensdag een meeting in Kaapstad, waar het voorstel zal worden besproken. Vrijdag vindt in diezelfde stad de loting voor het WK plaats.

Bezig met laden …