Ierland klopt dwergen en blijft in de race om EK-deelname

Erik van Dam07 okt 2011, 23:29
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2011, 23:29

Ierland maakt nog altijd een prima kans op het bereiken van het EK van volgend jaar in Polen en Oekraïne. De ploeg van Giovanni Trapattoni was in het Estadi Comunal d'Andorra la Vella met 0-2 te sterk voor Andorra, dat alle wedstrijden tot nu toe verloor in poule D. Rusland staat in de groep eerste met twintig punten, Ierland heeft er nu achttien en Armenië zeventien. Dinsdag ontvangt Ierland concurrent Armenië.

/

Ierland begon sterk aan het duel en doelman Josep Gómez moest snel handelend optreden op een inzet van Robbie Keane. De gelouterde aanvaller trof na vier minuten de lat en de toon was dus gezet. Na zeven minuten was het uiteindelijk raak voor de bezoekers. Aiden McGeady verdiende een hoekschop en uit de corner frommelde Kevin Doyle de openingstreffer binnen. In het eerste bedrijf bleven The Boys in Green gevaarlijk en Doyle zag nog een bal van de lijn gehaald worden.

Na twintig minuten verdubbelde McGeady de marge. Glenn Wehlan nam een vrije trap snel en gaf de bal mee aan McGeady, die onberispelijk uithaalde: 2-0. Aan de andere kant keepte Shay Given solide en de hoge ballen van het gastland van bondscoach Koldo leverden niets op. Na de rust bleven de Ieren sterker. Gómez maakte een afstandspoging van McGeady onschadelijk. Hierop zette Andorra meer aan en Fernando Silva en Marc Pujol Pons lieten zich nog even zien voor de goal van Given, maar meer ook niet. Ierland bleef eenvoudig overeind en liet zelf na om de score hoger uit te laten vallen.