voetbalzone

Ierland klopt na uitlatingen Henry wederom bij FIFA aan

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2009, 19:54
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2009, 19:54
Advertentie

In reactie op de uitlatingen van Thierry Henry, die een replay van het duel Frankrijk-Ierland het eerlijkst vindt, heeft de Ierse voetbalbond vrijdag opnieuw de mondiale voetbalbond FIFA gevraagd het omstreden WK-kwalificatieduel over te spelen. Een eerder verzoek werd juist vrijdag afgewezen.

/

Woensdag maakte William Gallas in de verlenging van het duel in Parijs de 1-1, waardoor de bezoekers uiteindelijk het mondiale eindtoernooi misliepen. Aan de treffer van de verdediger ging echter een duidelijke handsbal van Henry vooraf, wat resulteerde in veel woede en onbegrip van de Ieren.

Volgens de FIFA kan er van een replay geen sprake zijn. "Als we dat zouden toestaan, zouden we chaos in het voetbal creëren. De regels van de FIFA zijn volkomen duidelijk. De beslissing van de scheidsrechter is heilig", zo liet een woordvoerder vrijdagmorgen in een officiële verklaring weten.

De Ieren geven echter niet op en vragen daarbij steun van de Franse voetbalbond (FFF). ''We vragen de Franse voetbalbond om dit verzoek, samen met die van beide aanvoerders, Robbie Keane en Thierry Henry, richting de FIFA te steunen'', luidt de tekst in een verklaring.

Bezig met laden …