voetbalzone

Ierland trapt goed af met driepunter bij bezoek aan Armenië

Erik van Dam03 sep 2010, 19:31
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2010, 19:31
Advertentie

Iers bondscoach Giovanni Trapattoni zei donderdag te geloven dat zijn land de EK-kwalificatiegroep met Rusland, Slowakije, Macedonië, Armenië en Andorra kan winnen. Of dat zal lukken moet nog blijken, maar de Ieren lieten vrijdag in ieder geval geen steekje vallen in de eerste wedstrijd. Armenië werd in het eigen Tofik Bakhramov Stadion met 1-0 geklopt.

/

Invaller Keith Fahey, spelend voor Birmingham City, schreef een kwartier voor tijd het enige doelpunt op zijn naam. Tot de goal voetbalde Ierland vooral tegen zichzelf; Robbie Keane hielp twee uitstekende kansen om zeep en leek zijn land daarmee te pijnigen. Al na acht minuten liet de spits van Tottenham Hotspur, topscorer aller tijden namens Ierland, een optimale gelegenheid liggen om de score te openen. Keane schoot naast na een goede pass van Kevin Doyle.

Na iets meer dan een uur spelen raakte hij bovendien ook nog eens de paal met een zwak schot. Opnieuw stond de Armeense defensie te slapen, maar wederom strafte Keane de onoplettendheid niet af. Na bijna zeventig minuten spelen betrad Fahey het veld als vervanger van Aiden McGeady. Luttele minuten na zijn entree brak hij het duel eindelijk open. Fahey schoot afgeketste voorzet van Liam Lawrence goed binnen in de benedenhoek. Ierland hield de drie punten vast, al zetten de Armenen nog wel veel druk in het slot. Dinsdag wacht de confrontatie met Andorra.

Bezig met laden …