voetbalzone

Ierse fan zonder kaartje nam plaats in dug-out Estland: 'Ongelooflijk'

Bart Kruyt17 nov 2011, 09:40
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2011, 09:40
Advertentie

Ierland plaatste zich ten faveure van Estland voor het EK van 2012 en legde de basis voor haar overwinning in de play-offs in Tallinn. De Ieren wonnen in Estland met 0-4 en hadden vervolgens geen enkele moeite om deze voorsprong in eigen huis te verdedigen. Conor Cunningham zal het succes van de Ierse ploeg in ieder geval nooit meer vergeten.

De Ierse voetbalfan reisde vorige week zonder kaartje naar Tallinn en weigerde om de absurd hoge vraagprijs voor een ticket aan de kassa te betalen. Toen hij langs het stadion struinde, zag hij een deur openstaan. “Ik zag een zak voetballen en toen ik het oppakte, zag ik daaronder een trainingspak van de Estse ploeg liggen”, zegt Cunningham. Hij besloot het trainingspak aan te trekken, over zijn normale kleren.

“Ik wist niet wat ik moest doen en liep wat rond, toen ik opeens bij het veld aankwam”, vervolgt Cunningham. “Het leek me maar beter om in de dug-out plaats te nemen en pas daar realiseerde ik me dat ik naast de bondscoach van Estland zat. Het duurde een kwartier voordat de officials van de UEFA door hadden dat er iets niet klopte. Er kwam iemand naar me toe, om me te vertellen dat ik moest vertrekken.”

Cunningham verliet de dug-out en klom, nog altijd zonder kaartje dus, op de tribune. Daar vierde hij, tot de verbazing van velen, in het trainingspak van de Estse ploeg de doelpunten van de Ierse ploeg. Na afloop slaagde hij er weer in om op het veld te komen en liep hij de ereronde mee met de Ierse voetballers. “Ik kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurt”, lacht Cunningham. “Het was één van de mooiste ervaringen uit mijn leven. Ongelooflijk.” De voetbalfan heeft zijn hele avontuur gefilmd en de beelden op Youtube gezet.


Bezig met laden …