voetbalzone

Ierse minister maant FIFA tot actie: 'Duel overspelen'

Matthijs van Laar19 nov 2009, 12:56
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 12:56
Advertentie

De uitschakeling voor het WK in Zuid-Afrika laat diepe sporen na in Ierland. De nationale ploeg leek lange tijd op weg naar een sensatie in het Stade de France, maar kreeg uiteindelijk alsnog de dodelijke 1-1 om de oren nadat Thierry Henry de bal met de hand controleerde en ploeggenoot William Gallas lanceerde. De Ierse minister van Justitie Dermot Ahern heeft het nog altijd niet verkropt en eist maatregelen. “De FIFA moet ingrijpen.”

/

De politicus denkt echter weinig indruk te maken met zijn woorden. “Ze zullen waarschijnlijk niet naar ons luisteren omdat we een kleine vis in de voetbalwereld zijn, maar de FIFA moet ingrijpen”, aldus Ahern. “Als de situatie zo blijft, versterkt het de gedachte dat je wint als je bedriegt”, vindt de minister.

Assistent-coach Liam Brady sloot zich aan bij de woorden van de beleidsbepaler en gaat zelfs nog een stapje verder. Hij denkt dat de FIFA de scheidsrechter onder druk heeft gezet om Frankrijk ‘richting het WK te fluiten’. “Hij bezweek onder de druk”, foeterde hij na afloop. Overigens liet de Wereldvoetbalbond al weten dat er geen interventie van hogere hand zal komen. “Beslissingen die de scheidsrechter neemt aangaande een wedstrijd zijn bindend”, aldus een woordvoerder.

Bezig met laden …