Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ihattaren weigert eettafel te betalen; deurwaarders leggen beslag op zijn huis

Laatste update:

Het lijkt erop dat Mohamed Ihattaren in financiële problemen is geraakt. De Telegraaf meldt dinsdagavond dat twee deurwaarders beslag hebben gelegd op zijn huis in Vleuten. Dat zou zijn gebeurd in opdracht van waterschap de Dommel en meubelbedrijf Sucasa. Volgens het Kadaster heeft de 21-jarige middenvelder een schuld van ruim 5000 euro.

De eigenaar van Sucasa, Vural Bilgili, meldt dat Ihattaren – ondanks verschillende herinneringen, appjes en telefoontjes - nooit heeft betaald voor een op maat gemaakte eettafel. “In 2021 heeft hij bij ons meubels gekocht voor zijn moeder”, vertelt Bilgili aan de krant. “Een deel heeft hij betaald, maar de eettafel ter waarde van 2800 euro niet. Hij maakt er een bende van en zo ga je niet met elkaar om.” Mocht Ihattaren de rekeningen nog altijd niet betalen, dan wordt zijn huis gedwongen verkocht. Overigens werd begin mei al bekend dat dat huis in de verkoop staat, voor inmiddels 850.000 euro.

In de afgelopen periode probeerde Bilgili al om Ihattaren op verschillende manieren te wijzen op de openstaande rekening. "Ik heb ook mailtjes gestuurd naar de toenmalige Ajax-directeur Edwin van der Sar en naar Ajax zelf. Ajax zei dat ze beslag zouden kunnen leggen op zijn salaris, maar daarna heb ik nooit meer iets van hen gehoord. Ihattaren zei zelf nog het geld contant te komen brengen, maar later reageerde hij niet meer op mijn berichten en heeft hij mij zelfs geblokkeerd. Ook zijn broers, die er bij waren toen hij de meubels voor zijn moeder kocht, zeggen niets meer met hem te maken te hebben."

Eerder was er al bij de kantonrechter in Midden-Nederland een rechtszaak over de rekening die niet was betaald. Ihattaren was daarbij niet aanwezig en stuurde ook geen reactie naar de rechtbank. "De rechter heeft mij gelijk gegeven", aldus Bilgili. "We hebben eerst geprobeerd beslag te leggen op twee auto’s van hem, maar die waren geleased of gehuurd. Toen werd het zijn woning waar we beslag op hebben gelegd. Als hij tegen mij had gezegd dat hij even geen geld had en dat hij in termijnen wilde betalen, dan hadden we wat kunnen regelen. Maar ik laat mij niet op zo’n manier behandelen."

Samsunspor
Eerder op dinsdag kwam naar buiten dat Ihattaren zo goed als zeker een nieuwe club heeft gevonden. Als de geboren Utrechter de medische keuring doorstaat, tekent hij voor vier jaar bij het Turkse Samsunspor. Eind vorige week werd nog bekend dat zijn contract bij Juventus, dat nog tot medio 2025 doorliep, is ontbonden.

Ihattaren lag sinds 2021 vast bij Juve, dat destijds 1,9 miljoen euro aan PSV overmaakte. Het werd geen gelukkig huwelijk. Uiteindelijk kwam hij geen minuut in actie voor Juventus, en verhuurperiodes bij Ajax en Sampdoria mislukten ook faliekant. Bij Samsunspor hoopt hij zijn carrière nu dus nieuw leven in te blazen. Die club werd afgelopen seizoen kampioen op het tweede niveau van Turkije, waardoor het vanaf komend seizoen weer in de Süper Lig actief is. Het eerste competitieduel staat voor 13 augustus op de planning, als Samsunspor op bezoek gaat bij Sivasspor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Nou.. laat de reacties maar weer losbarsten hier! Dit verbaast niemand toch? Wel knap dat je een rekening van 5000 euro niet kan of wil betalen terwijl je 1.3 miljoen euro per seizoen bij Juventus verdiende. Die jongen snapt het leven nog niet en komt net kijken. Die heeft nog héél veel te leren! Ik ben benieuwd hoe hij het er vanaf brengt in Turkije.

1 augustus 2023 om 20:38

Zolang heeft hij ook weer niet bij Juve gespeeld. Als je twee huizen van circa een miljoen koopt, een dure auto en allemaal andere dure spullen zoals kleding/telefoons/horloges/meubels dan is dat geld zo op hoor.

1 augustus 2023 om 20:46

Als je dan weer een huis verkoopt heb je wel weer 5k

1 augustus 2023 om 20:51

Dat wel, maar heeft een stuk meer betaald voor de woning dan dat hij ervoor heeft betaald. Dan gaat het snel.

1 augustus 2023 om 21:09

Maar laten wij wel wezen.....dan snap je er geen snars van. Opvoeding les 1; je koopt iets als je daar geld voor hebt. Is het op, dan moet je daarvoor sparen. Raakt het geld op, dan moet je even minder uitgeven. Nadenken heet dat.

1 augustus 2023 om 22:10

Is er eindelijk echt voetbalnieuws over Mootje… komt er binnen uur weer een Shownieuws bericht overheen. Houd het nou nooit op?

2 augustus 2023 om 00:18

Nouja, dat was het eerste wat ik mij afvroeg toen ik dit las. Wie en wat interesseert dit? Men weet inmiddels wel uit welk hout deze jongen gesneden is en om dan dit soort dingen op voetbalzone te zetten vind ik persoonlijk dan ook erg sneu. Niet dat ik medelijden heb met die jongen maar meer omwille het feit dat het keer op keer hetzelfde is. Hij komt voortdurend zijn afspraken niet na, bij zijn clubs, bij zijn trainers en blijkbaar ook bij de winkels waar hij zijn spullen koopt. Als zoiets bekend is dan snap ik de nieuwswaarde van zoiets niet echt. Wel begrijp ik dat het clicks genereert..

1 augustus 2023 om 20:44

Was toch eerder een artikel dat hij veel minder verdiende ? Geloof een artikel.van valentijn driessen niet dat dat geloofwaardig is.

1 augustus 2023 om 21:54

Het lag aan zijn LG tv. Dat is geen samsun

2 augustus 2023 om 09:02

Een eettafel van €2800 maar geen eten op tafel. Ook een kunst🤣 4 jaar contract zegt niets drie keer niet op komen dagen op de training kunnen ze hem ook verscheuren zijn contract.

2 augustus 2023 om 15:23

Ihattaren is nu toch niets anders dan een oplichter te noemen? Belooft aan iedereen van alles maar doet nooit wat hij zegt. Samsunspor heeft hem nu een vierjarig contract gegeven. Als hij daar in totaal 50 wedstrijden speelt is het veel. Die club heeft zojuist broodnodig geld in brand gestoken om Ihattaren te betalen.

2 augustus 2023 om 22:51

Ik hoop toch voor hem dat het nu goed gaat, zal toch jammer zijn voor iemand die zo fantastisch kan voetballen

Niet handig, maar echt in de financiële problemen zit hij hiermee niet.

1 augustus 2023 om 20:32

Als dit het enige is niet nee, alhoewel we nul inzicht hebben in z’n uitgaven in het algemeen. Je kan veel geld verdienen, als je ook veel leent en plots veel minder gaat verdienen, kunnen mensen snel in de problemen komen. Maar ik weet hier specifiek natuurlijk niets. Letterlijk zijn dit wel financiële problemen, maar lijken wel overbrugbaar.

1 augustus 2023 om 21:00

Dat klopt niet. Als ik het zo begrijp heeft hij de verkoop van het huis nodig om schulden te betalen. Als het huis niet verkoopt gaat het de executieveiling op en dan krijg je er nog minder voor. Het is dan maar de vraag of je de hypotheekschuld en andere schulden kan afbetalen.

Nou nou nou, financiële problemen... Waarschijnlijk gaat Ihattaren met rekeningen om zoals hij met zijn werkgevers omgaat: hij laat gewoon niets van zich horen.

1 augustus 2023 om 21:02

Zoiets vermoed ik ook idd. Andere "zaken" aan z'n hoofd die belangrijker zijn dan een rekeningetje van de meubelboer te betalen. Mag toch hopen dat hij op z'n minst financieel de zaken een beetje op orde houdt, met in het achterhoofd wetende dat je voetbalcarrière op het randje van de afgrond staat. Maar zelfs daar hoef je bij hem niet van uit te gaan helaas.

1 augustus 2023 om 21:21

Nou daar hoef je niet vanuit de gaan. Die jongen kan er niks aan doen,maar hij is gewoon zoals ze dat in de volksmond noemen "dom". Geen intelligentie,geen opleiding,qua nivo loopt hij overduidelijk een jaar of 6 achter in ontwikkeling en hij heeft blijkbaar niemand meer rondom hem met enigzins verstand. Alles en iedereen tegen zich in het harnas gejaagd behalve de bloedzuigers die precies weten hoe ze misbruik van zo n joch moeten maken. Dat laatste heeft hij overigens aan zichzelf te danken. Geloof mij: dit joch heeft geen cent meer te makken en heeft alles uitgegeven aan dure rommel om te showen dat hij zogenaamd succesvol is.

Toch wel een beetje een lowlife eigenlijk. Had eerst nog wel sympathie voor het verhaal maar het is inmiddels een keiharde quitter die anderen laat zitten.

2 augustus 2023 om 09:28

We kunnen tegenwoordig stellen dat het onverstandig is om met Mo in zee te gaan. Of het nu als club of ondernemer is.

Deze man is zo dom gewoon niet normaal 🤣🤣

Oei 5000 euro schuld , hopelijk kan dat gedekt worden met het verkoop van zijn huis?

Als je al €5000 niet kan betalen of geen zin hebt om te betalen terwijl dat bedrijf via overal contact met je opneemt dan ben je echt naar de klote. Ik denk zelfs dat deze jongen is gevallen in verkeerde handen en dat hij afgeperst wordt

Ach dit kan ook gebeuren met simpele conflicten, de verkoper doet dit netjes via de letter van de wet met aanmaning-incasso-deurwaarder. Zal vast wat meer achter zitten.

Dit is echt dikke onzin. Je kan echt geen beslag leggen op een huis van bijna een miljoen voor een schuld van 5000 euro. Vexatoir beslag heet dat. Ofwel de schuld is in feite vele malen hoger, ofwel iemand heeft een hele grote fantasie.

1 augustus 2023 om 20:44

Lijkt me ook sterk, de deurwaarder legt beslag op vermogen, inkomen of spullen. Het lijkt me niet dat het huis helemaal leeg staat en er niks van 5000 euro waarde in staat.

2 augustus 2023 om 05:02

Je zit toch echt fout. Er kan zeker wel beslag gelegd worden op een woning voor een bedrag van 5000 euro.
Echter wordt dit (vaak) gedaan ter zekerheid. Bij verkoop van de woning krijgt de verkopende partij dan altijd ze geld.
Echter als er geen overwaarde op de woning zou zitten, heet dit een vexatoir beslag. Dat lijkt me hier niet aan de orde.

2 augustus 2023 om 13:16

"echter wordt dit (vaak) gedaan ter zekerheid. Bij verkoop van de woning krijgt de verkopende partij dan altijd ze geld."

Beslag tot zekerheid noemen we conservatoir beslag. Dat is beslag waarbij je activa en tot executie vatbare vermogensbestanddelen veilig stelt zodat je die na een succesvolle procedure bij de rechter het vonnis kan verhalen (en kan voorkomen dat de debiteur zijn vermogen wegmaak en je met lege handen achter blijft).

Maar in dit geval is helemaal geen sprake van conservatoir beslag. Is ook niet nodig, want in casu heeft de schuldeiser al een executoriale titel met een toewijzend vonnis van de rechtbank. Ihatteren is dus al veroordeeld tot betaling van de vordering en dus gaat het er nu om of Ihatteren gaat voldoen aan dat vonnis terwijl tegelijkertijd dus executoriaal beslag is gelegd op het huis van Ihatteren.

En zoals jij zegt kan het zeker om beslag te leggen onder dat huis voor die 5000 Euro. Voor minder had dat ook gekund trouwens.
Overigens is het dan weer niet waar dat je door dit beslag 'bij verkoop van de woning altijd je geld zou krijgen'. De hypotheekhouder in dit geval heeft verreweg de sterkste rechten en gaat voor. Dus als er geen overwaarde is en de woning voor minder dan de hypotheek verkocht worden, dan krijgt de beslaglegger dus niets.

2 augustus 2023 om 13:10

"dit is echt dikke onzin. Je kan echt geen beslag leggen op een huis van bijna een miljoen voor een schuld van 5000 euro. Vexatoir beslag heet dat."

Geen idee waar jij je op baseert. In ieder geval niet op de praktijk en ook niet op de wet noch de jurisprudentie. Want een beslag zodat deze kan namelijk wel degelijk worden gelegd.

Daarnaast vind ik 'vexatoir' een hele mooie term, maar gebruik jij die hier iets te liberaal. Want vexatoir betekent dat een beslag 'onnodig' is gelegd waarbij de beslaglegger 'geen of nauwelijks belang' bij dat beslag heeft. In dat geval is een beslag onrechtmatig. De rechter moet dan beoordelen.

In dit geval is het beslag niet 'onnodig' gelegd. En ik vraag me ernstig af of het beslag wel onrechtmatig zou zijn. Er zijn tal van pogingen gedaan om Ihatteren tot betaling over te laten gaan. Buiten rechte, maar uiteindelijk ook in rechte. Ihatteren heeft echter verstek laten gaan, zodat er een vonnis tot betaling van het bedrag ligt, plus rente, kosten en buitengerechtelijke incassokosten. Oftewel, dat maakt dat de beslaglegger beschikt over een geldige titel op grond waarvan hij gerechtigd is om bij uitblijven van voldoening aan het gerechtelijk vonnis beslag te leggen onder het huis en zonodig tot executie over te gaan. En nogmaals, als Ihatteren ondanks het vonnis en het beslag niets betaald, dan zou een beslag illusoir zijn en tot niets leiden. Dus onder die omstandigheden kan en mag een beslaglegger wel degelijk overgaan tot het executeren van het vonnis door het huis te doen verkopen.
Overigens, in dit soort gevallen speelt ook nog mee dat er andere belanghebbenden zijn. Zoals bv de hypotheekhouder. Sterker, die hypotheekhouder heeft sterke rechten in dit verhaal en kan de executie zelfs overnemen als ze dat zouden willen. Dan kan de beslaglegger niets anders dan afwachten.

Maar dat er iemand met een grote fantasie dit allemaal beweert, dat is duidelijk onzin van jou. Nogmaals, wettelijk kan wat hier gebeurt gewoon prima door de beugel en komt het vaker voor.

Wat een aparte man is die meubelverkoper. Hij gaat contact opnemen met Ajax en die geven aan dat ze beslag kunnen leggen op het loon. Dat kunnen ze alleen met een vonnis en daar zal dan een deurwaarder voor ingeschakeld worden. Geen idee of dat hier speelt, maar die man legt het uit alsof ie het allemaal zelf doet, zonder naar de rechter te gaan. En dat mag dus niet.

1 augustus 2023 om 20:47

Er staat toch dat er 5000 euro schuld in het kadaster staat? Dat betekent dus dat er een deurwaarder aan te pas is gekomen. Beetje raar om de meubelverkoper apart te noemen terwijl die man gewoon geld probeert te krijgen van een crimineel die niet betaald.

1 augustus 2023 om 21:24

@ajaxnl: ssssttt....soms heb je mensen die ergens stagiair zijn en menen te moeten tonen hoeveel kennis ze wel niet hebben over dit soort dingen of juridische zaken. Dit is zijn shine momentje ...niet verpesten

1 augustus 2023 om 23:16

@madmarcel - Aldus iemand die een paar reacties hierboven nog met enkel aannames komt en afsluit met "geloof me: dit joch heeft geen cent meer te makken en heeft alles uitgegeven aan dure rommel om te showen dat hij zogenaamd succesvol is." op basis van een onderbuikgevoel. Nou heb ik niet eens zozeer iets tegen de inhoudelijke argumenten, maar je hebt nog wel eens de neiging om het op de man te willen spelen. Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je zelf niet ook met een soortgelijke manier van discussieren komt...

3 augustus 2023 om 03:19

Mijn shinemomentje? Ik vind het gewoon raar dat die man zegt dat ie zelf contact heeft gehad met Ajax. Zeker omdat ie daar al een half jaar weg is. Geen idee hoe oud die uitspraak is, maar zoiets moet je door de deurwaarder laten regelen.

ajax kan zonder een wettelijke basis geen beslag leggen op zijn loon. Als die gast een deurwaarderd had ingeschakeld was het al lang geregeld.

Als hij dat contract in Turkije een beetje goed onderhandelt dan sleept hij er wel 5000 euro tekengeld uit

Natuurlijk is het slecht dat iemand een schuld heeft, maar ook bizar dat je een huis kunt laten verkopen om een schuld van 2800 euro te innen.

2 augustus 2023 om 13:21

"natuurlijk is het slecht dat iemand een schuld heeft, maar ook bizar dat je een huis kunt laten verkopen om een schuld van 2800 euro te innen."

Noem het bizar. Maar ik kan je uit de praktijk melden dat het soms schier onmogelijk is om zelfs met een executoriaal vonnis betaling te krijgen. En als een debiteur ondanks een vonnis blijft weigeren om te betalen, wat moet je dan precies nog doen eigenlijk? Smeken of er toch betaald kan worden? Uiteindelijk heeft de wetgever aanvaardt dat in uitzonderlijke gevallen (dit lijkt mij er op basis van mijn eigen ervaringen eentje te zijn) dan dus ook een executoriale verkoop van een onroerend goed (of ander object met een hoge waarde in vergelijk met het vonnis) voor een relatief laag schuldbedrag tot de mogelijkheden behoort. Maar, dus niet op stel en sprong en niet in ale gevallen.
Maar nogmaals, als al het andere faalt, waarom zou dit dan niet mogen? Anders geef je debiteuren opties om onder hun plichten uit te komen. Dat lijkt mij geen goede ontwikkeling. En zo denkt de Hoge Raad er dus ook over.

Ihatarren binnenkort te zien op Can't pay? We'll take it away!

1 augustus 2023 om 21:01

eerder bij Takeaway thuisbezorgd

1 augustus 2023 om 21:23

Can’t play. Wel take away!

Toch wel bizar dat ze je huis in beslag nemen en verkopen voor een eettafel van je moeder.

2 augustus 2023 om 13:26

Bizarder dan iemand die spullen aanschaft, niets betaalt en vervolgens onvindbaar is, niet reageert op verzoeken tot betaling en zelfs niet op komt dagen bij de rechtszaak die hierom gevoerd wordt?? Of laat ik de vraag anders stellen. Stel jij bent Zzp'er, jij levert diensten aan iemand en die betaald jou niet. Je gaat naar de rechter, die geeft jou volledig gelijk en met het vonnis ga je weer naar de persoon die jouw die diensten verleende. Er wordt alsnog niet betaald. Beslag op bankrekeningen kunnen niet, andere activa is er niet. Jouw enige optie is beslag op het woonhuis en dreiging met executieverkoop want op andere manieren krijg jij gegarandeerd je geld nooit meer.

Nog steeds bizar in dat geval? Of denk je dan, okay, aparte verhouding maar als ik daarmee mijn geld eindelijk krijg waar ik al zo lang op wacht, prima? Ik denk dat jij dan het laatste denkt. Wat denk jij zelf?

Kunnen we niet stoppen met het "nieuws" over Mislukte Mo??
Ben er onderhand wel klaar mee, gaat niet meer over voetbal..

Ik maakte een paar dagen geleden nog een grap tegenover mijn zwager. Hij vertelde me over de situatie van Ihattaren bij Juve, waarop ik tegen hem grappend zei hij kan nog altijd naar Turkije om te voetballen. Nu lees ik dat Samsunspor hem wilt halen. Echt Turkse clubs en hun beleid blijft een apart iets. Wat verwacht zo een club van deze jongen? Ze hebben toch geen poot om op te staan als deze jongen het weer laat afweten. Wat gaan ze tegen hem zeggen dat ze teleurgesteld zijn in hem?

Zijn carrière heeft eigenhandig om zeep geholpen en ik krijg ook niet het idee dat deze jongen verstandig met geld omgaat gezien al zijn aankopen. Over een paar jaar hoor je er helemaal niets meer van en eindigt in de wereld van de schimmige handeltjes.

Het is de schuld van Schmidt…

Je moet niet gek staan te kijken als ie binnenkort op instagram zijn relatie met OhOhCherso Barbie bekend maakt, kijk nergens meer van op bij hem.

Kunnen we nu stoppen met nieuws over een ex-voetballer aub! Kan mij het nou schelen wat Mo nu nog doet!

1 augustus 2023 om 22:08

Heb slecht nieuws voor je...

Deze man wordt op alle soorten mogelijke manieren zwart gemaakt. Ik walg daar echt van. Laat die jongen met rust leef jullie leven man. Iedereen doet hier alsof die helemaal perfect is gatverdamme. Dat mensen hier zo erg van genieten kan ik gewoon niet snappen. Gisteren werd er een artikel geplaatst dat niet over voetbal ging toen las ik alleen maar rtl boulevard dit dat maar waarom lees je nu niet van wat hebben meubels met voetbal te maken? 🤮🤮🤮🤮 …. Ik hoop uit de grond van mn hart dat deze jongen echt zn kans zal benutten echt waar …. In sha allah!

1 augustus 2023 om 23:20

Het ligt inderdaad allemaal aan anderen... Kom op, zeg. Noem eens 1 speler op die zich in zo'n korte periode zo onmogelijk maakt bij meerdere werkgevers en ook nog eens spreekwoordelijk veel lawaai maakt in de privesfeer. Natuurlijk is dat nieuws als het 1 van de grootste talenten van de afgelopen jaren betreft. Niets mis met het feit dat je het voor hem op wilt nemen hoor, maar de selectieve verontwaardiging had je wat mij betreft wel achterwege mogen laten. Het is niet zo dat alle kritiek uit de lucht is komen vallen.

Deze knul maakt zichzelf zwart in een behoorlijk
hoog tempo. Daar kunnen de lezers hier niets aan doen, hooguit reacties plaatsen. En toegegeven er zitten n aantal leedvermakende reacties tussen.
Maar deze knul geeft bepaalde leedvermakende lezers zelf de munitie om hem af te schieten. Hij is daar uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor en niemand is perfect maar dat wordt ook niet geclaimd hier....
Wel apart dat deze knul zoveel blunders weet te maken in korte tijd, los van zijn leeftijd. Het is eigenlijk zielig.

Wat een triest figuurtje is die Mo…. Ooit een toptalent en nu een ‘ jongen van de straat ‘ die het liefst vette hap eet. Zonde zeg! Hoop dat hij zijn carrière weer op de rails krijgt

Het zal de media niet zijn als ze na een beetje goed nieuws niet alles eraan doen om deze jongen toch weer een negatief daglicht te zetten.

Laat da menneke toch gewoon met rust…

Volgens mij is Samsunspor ook blind! Waarom geven ze zo een speler een contract m? Deze jongen verdiend het echt niet om prof te zijn

Crowd funding opstarten? De arme jongen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat er een dispuut over ten grondslag licht. Misschien was de tafel niet conform afspraak en wil hij daarom niet betalen.

2 augustus 2023 om 13:31

Dat is op zichzelf een goed punt.
Maar de realiteit hier wijst op iets heel anders. Want als klopte wat jij stelt, wat niet heel raar zou zijn, dan had Ihatteren dus geen verstek moeten laten gaan bij de rechter, zoals hij heeft gedaan, maar dan had hij in rechte moeten verschijnen en dat verweer (non conforme tafel, meubels) moeten voeren.

Nou komt het in de praktijk bij incassozaken voor dat ongeveer 75% van de gedagvaarden niet komt opdagen bij de zitting, maar het is meestal een goede indicatie dat er inhoudelijk gewoon geen verweer bestaat. Want anders zou dat verweer wel gevoerd worden.

Alsnog kunnen we niet uitsluiten dat klopt wat je stelt, maar ik acht dat niet heel waarschijnlijk.

Ik snap wel niet waarom er beslag wordt gelegd op zijn huis? Dat huis heeft een waarde van 100'en duizenden euro's. Waarom niet op zijn wagen?

In België is dit toch niet het geval en nemen ze enkel beslag op spullen dat dezelfde waarde vertegenwoordigt?

2 augustus 2023 om 10:58

Er liggen minimaal twee beslagen op het huis, zo staat het in de tekst. Beslag op zijn wagen leggen zal waarschijnlijk niet kunnen omdat voetballers meestal huur of lease rijden. Zodra het huis verkocht wordt, want het staat allang in de verkoop, dan kunnen na de hypotheek de schuldeisers afgelost worden. Blijft er dan nog geld over, dan gaat het naar Itaharen.

2 augustus 2023 om 10:59

@speedyafc

Ah prima! Ik wist niet dat het te koop stond, dat verklaart veel dan. Bedankt voor de uitleg.

2 augustus 2023 om 13:38

"zodra het huis verkocht wordt, want het staat allang in de verkoop, dan kunnen na de hypotheek de schuldeisers afgelost worden. "

Aangezien ik heb begrepen dat Ihatteren verlies gaat maken op dit huis is het dus nog maar de vraag of na aflossing van de hypotheek nog geld overblijft voor de beslaglegger.

2 augustus 2023 om 13:37

"ik snap wel niet waarom er beslag wordt gelegd op zijn huis? Dat huis heeft een waarde van 100'en duizenden euro's. Waarom niet op zijn wagen?"

Beslag op auto's heeft alleen zin als die auto eigendom is van de schuldenaar. Dat was niet het geval met lease auto's.

Daarnaast, beslag leggen op een auto is niet heel eenvoudig. Je moet als deurwaarder namelijk precies weten waar de auto zich bevindt en fysiek aanwezig zijn bij de beslaglegging. Dus als je niet weet waar die auto's zijn kan je niet eens beslag leggen daarop.
Loonbeslag gaat ook alleen maar als er in Nederland een werkgever is die salaris betaalt. Dat is niet meer het geval bij Ihatteren. En neem maar aan dat een deurwaarder echt wel verhaalsonderzoek doet en onderzoekt waar beslag op gelegd kan worden.
En bij gebreke daarvan als beslag op het huis de enige optie is, dan moet het dus daar maar op gebeuren. Bijkomend effect, in de meeste gevallen brengt beslag op een huis een partij altijd in beweging en is de bereidheid om aan het vonnis te voldoen een stuk groter. Mensen willen meestal niet het dak boven hun hoofd verliezen namelijk.

Dus: het is niet zozeer eigen keuze maar eentje die noodgedwongen is. Omdat beslag op andere activa niet mogelijk was. Dit zal in België nauwelijks anders zijn denk ik.

0,0 medelijden voor Ihattaren dat hij in deze situatie is beland. Heb het wel te doen met de (hardwerkende) ondernemer die alle mogelijke paden bewandelt om zijn geld te kunnen ontvangen.

Een sprekend voorbeeld van een getalenteerde voetballer met een bagger mentaliteit. Ik hoop dat ze de casus ihattaren op de jeugdopleidingen/voetbalascholen onderwijzen,
met de boodschap hoe het vooral niet moet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren