voetbalzone

‘Ihattaren zegt contract Juve op om carrière elders nieuw leven in te blazen’

Jordi Tomasowa14 jul 2023, 15:53
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 15:53
Advertentie

Mohamed Ihattaren kan zijn voetbalcarrière mogelijk nieuw leven inblazen in Turkije. Volgens journalist Salim Manav heeft Samsunspor de 21-jarige middenvelder een aanbieding gedaan. Ihattaren zou zijn contract bij Juventus hebben opgezegd om zo de overstap naar de Turkse Süper Lig te kunnen maken.

Ihattaren staat officieel nog tot medio 2025 onder contract in Turijn. Volgens Calcio Finanza was Juventus ondanks zijn doorlopend contract sowieso van plan om hem van de loonlijst te schrappen. De middenvelder is met een jaarsalaris van 1,3 miljoen euro niet eens een van de grootverdieners, maar desondanks drukt hij daarmee op de begroting van de financieel geplaagde club.

Mogelijk biedt een transfer naar Samsunspor Ihattaren uitkomst. Mocht het daadwerkelijk tot een overgang komen, dan hoeft de Turkse club PSV enkel een opleidingsvergoeding te betalen. Samsunspor werd het afgelopen seizoen kampioen op het tweede niveau van Turkije en komt daardoor de komende jaargang uit in de Süper Lig. De promovendus versterkte zich afgelopen dinsdag nog met ex-Spartaan Rick van Drongelen, die voor 200.000 euro overkwam van 1. FC Union Berlin.

Ihattaren verruilde PSV in 2021 voor Juventus, dat destijds 1,9 miljoen euro betaalde. De aanvallende middenvelder werd twee keer verhuurd aan respectievelijk Sampdoria en Ajax. Beide uitleenbeurten werden uiteindelijk geen succes. Mede door problemen in de privésfeer kreeg de creatieveling zijn carriere ook in Amsterdam niet op de rit. Ihattaren kwam op 6 mei 2022 voor het laatst in actie, toen Jong Ajax het opnam tegen De Graafschap.

Bezig met laden …