voetbalzone

IJsland plaatst zich ondanks rode kaart voor eerst in historie voor EK

Gijs Freriks06 sep 2015, 22:40
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 22:40
Advertentie

IJsland heeft zich in navolging van Tsjechië gekwalificeerd voor het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk. De eilandstaat had zondagavond aan een gelijkspel tegen Kazachstan genoeg om bij de eerste twee in Groep A te eindigen en het werd 0-0.

voetbalzone

IJsland was in de eerste helft de betere partij in Reykjavik, maar moest op blijven passen voor de counters van de bezoekers. De eerste echte kans was bijvoorbeeld voor Kazachstan toen een lage volley van Tanat Nuserbajev werd gepareerd door NEC’er Hannes Halldorsson. De grootste mogelijkheid van IJsland was die voor Gylfi Sigurdsson, die Stas Pokatilov op zijn weg vond. De Kazakken blokten de meeste schoten van de tegenstander.

IJsland was in de tweede helft al gauw dicht bij de 1-0, maar Pokatilov hield Jon Dadi Bödvarsson van scoren af. IJsland ging in de tweede helft steeds ongecontroleerder voetballen en in de slotfase werd het nog even heel spannend toen aanvoerder Aron Gunnarsson zijn tweede gele kaart kreeg, maar IJsland hield stand en plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis voor een groot toernooi.


Bezig met laden …