voetbalzone

IJsland slijpt de messen: ‘Hem zullen we tegen moeten houden’

Erik van Dam24 jun 2016, 09:48
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2016, 09:48
Advertentie

IJsland neemt voor de eerste keer deel aan een EK en doet het meteen goed. Na de 1-1 tegen Portugal, 1-1 tegen Hongarije en 2-1 zege op Oostenrijk kwalificeerde het land zich voor de knock-outfase. Komende maandag staat men oog in oog met Engeland en voor Gylfi Sigurdsson is dat een speciale ontmoeting. Hij verdient zijn brood immers in de Premier League en kent sommige Engelse internationals redelijk goed.

/

Sigurdsson waarschuwt zijn landgenoten vast voor de ingevingen van Wayne Rooney. “Hij is één van de jongens die we moeten tegenhouden, als we Engeland het spel niet willen laten maken. Je hoeft alleen maar te kijken naar zijn aantal doelpunten in Engeland. Hij is topscorer aller tijden van de nationale ploeg, hij is ongelooflijk!”, klinkt het respectvol bij de IJslandse middenvelder.

“Wayne is een uitstekende passer, hij kan anderen inspelen van tientallen meters met een snelle bal. Hij zou niet zijn waar hij nu is, als hij geen fantastische voetballer was. Er staat alleen altijd erg veel druk op hem bij Engeland, omdat hij de leider van het team is en één van de meest ervaren spelers in de selectie.”

Bezig met laden …