IJslander Sigurdsson uitblinker in ruime zege Hoffenheim op Hannover

Daniel Cabot Kerkdijk31 okt 2010, 18:30
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 18:30

TSG Hoffenheim heeft zich zondag opgewerkt naar een gedeelde derde plaats in de Bundesliga. De ploeg van Ralf Rangnick was voor eigen publiek duidelijk te sterk voor Hannover 96, dat de eerste treffer vlak voor rust moest incasseren. Na de onderbreking was er geen houden meer aan: 4-0. Hoffenheim heeft zeven punten minder dan koploper Borussia Dortmund, Hannover blijft zesde.

De minimale voorsprong van Hoffenheim in de rust was meer dan verdiend, maar kwam op slag van rust enigszins gelukkig tot stand. Een inzet met links van Gylfi Sigurdsson werd door Christian Schulz van richting veranderd en doelman Florian Fromlowitz was kansloos: 1-0. Drie minuten na rust was Schulz weer de schlemiel. De verdediger haalde Chinedu Obasi onderuit in het strafschopgebied en vanaf elf meter maakte Sigurdsson zijn tweede goal van de avond: 2-0.

Drie minuten later had Sigurdsson een aandeel in de 3-0. Uit de vrije trap van de IJslander kopte Demba Ba de bal achter Fromlowitz. Twintig minuten voor het eindsignaal rondde Peniel Mlapa af na voorbereidend werk van Sebastian Rudy. Dat was tevens de eindstand in de Rhein-Neckar-Arena.