voetbalzone

‘Ik baal er enorm van dat Liverpool hem hád, maar hem liet gaan’

Erik van Dam29 mrt 2016, 11:10
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2016, 11:10
Advertentie

Dele Alli geldt als één van de grote beloften in de Premier League en houdt zich in zijn debuutseizoen bij Tottenham Hotspur uitstekend staande. De negentienjarige middenvelder is inmiddels ook al vijfvoudig Engels international en velen genieten van zijn snelle ontwikkeling. John Aldridge doet dat ook, al baalt hij wel van het feit dat Alli niet bij Liverpool onder contract staat maar bij the Spurs.

/

Alli was als kind een groot fan van Liverpool, maar de club deed niet veel moeite hem binnen te halen toen hij zijn talent etaleerde bij MK Dons. Tottenham was een stuk slagvaardiger en nog steeds kan Aldridge zich daaraan ergeren. De oud-spits, die in de jaren tachtig twee seizoenen uitkwam voor Liverpool en het uitermate goed deed, had Alli maar wat graag op Anfield gezien. “Die jongen wordt een ster, vergis je daar niet in”, sipt hij.

“Ik baal er enorm van dat Liverpool hem hád, maar hem liet gaan. We hebben de laatste jaren zo veel spelers gekocht die tekortschoten, maar toch veel geld kostten. En als je dan kijkt wat we níet hebben gehaald, dan doet het pijn aan mijn ogen”, aldus Aldridge in de Liverpool Echo. “Die jongen wilde voor Liverpool spelen en was gek op Steven Gerrard toen hij opgroeide. En zijn coach bij MK Dons wilde hem ook naar Liverpool zien gaan.”

“Ik vind het dus moeilijk te verteren dat we hem zijn misgelopen en dat hij het nu zo goed doet bij Tottenham en Engeland”, zegt Aldridge. “Je ziet gewoon wat voor speler hij wordt, hij kan op zo veel verschillende posities uit de voeten.”

Bezig met laden …