voetbalzone

'Ik begreep dat ik op een lijstje van Danny Blind sta'

Matthijs van Laar28 okt 2015, 14:18
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2015, 14:18
Advertentie
voetbalzone

Marko Vejinovic is langzaam maar zeker bezig zijn grote belofte in te lossen. Het gewezen supertalent kwam er bij AZ net niet aan te pas en koos voor een overstap naar Heracles Almelo. Pas toen hij daar te maken kreeg met Peter Bosz, maakte de spelmaker snel stappen. De coach bood hem de kans en haalde hem niet veel later binnen bij Vitesse.

In Arnhemse dienst ging het vervolgens écht snel met de geboren Amsterdammer. Zo snel, dat hij afgelopen zomer werd benaderd door Feyenoord. Hij hapte toe en speelde zich ook in Rotterdam binnen no time in de basis. Waar zijn plafond ligt, durft de nu 25-jarige Vejinovic niet te zeggen. “Ik begreep dat ik op een lijstje van Danny Blind sta en gevolgd word. Aan mij om te laten zien dat ik ervoor in aanmerking kom”, zegt hij tegen Helden.

Mocht Oranje geen optie blijken, dan heeft de begaafde technicus vanwege zijn roots ook nog altijd de mogelijkheid om ‘uit te wijken’ naar Bosnië of Servië. “Maar laat ik me eerst maar eens bewijzen bij Feyenoord. Doe je het voetballend goed bij Feyenoord, dan ben je wat sneller in beeld bij het Nederlands elftal. Zo werkt dat vaak bij een topclub”, besluit hij in de sportglossy.

Bezig met laden …