voetbalzone

'Ik begrijp niet waarom PSV de eindfase is ingegaan zonder een rechtsback'

Bart Kruyt03 apr 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2013, 07:00
Advertentie

PSV haalde in januari Oscar Hiljemark binnen en probeerde de selectie ook te versterken met Adam Maher. De verdediging werd echter met rust gelaten, terwijl de achterste linie juist de meest bekritiseerde linie bij PSV is én rechtsback Stanislav Manolev vertrok. Marcel Brands schijnt wel geprobeerd te hebben om Héctor Moreno aan te trekken, maar tot een transfer kwam het niet.

/

Dick Advocaat was zondag na het puntenverlies tegen Roda JC Kerkrade (2-2) weer kritisch op zijn ploeg en stelde dat er simpelweg een tekort aan kwaliteit was. De coach wilde daarbij geen linie noemen, maar leek op zijn achterhoede te doelen. "Er worden steeds dezelfde fouten gemaakt. Dat kan natuurlijk niet", bromde Advocaat voor de camera van Eredivisie Live.

Volgens oud-voorzitter Harry van Raaij had Advocaat zijn zorgen echter kenbaar moeten maken 'toen er wat mogelijk was', en niet nu de transfermarkt gesloten is. "Maar ik begrijp niet hoe wij de eindfase in zijn gegaan zonder een rechtsback in huis te hebben", zei Van Raaij bij 040TV. "Niets ten nadele van Atiba Hutchinson, want die werkt zich kapot en noem maar op, maar het is en blijft een middenvelder. Je zag in de slotfase van de wedstrijd van zondag ook de enorme gaten aan de linkerflank van Roda, waar uiteindelijk ook de goal uitkwam. Maar een rechtsback heeft PSV gewoon niet."

Bezig met laden …