voetbalzone

‘Ik belde Cazorla terug en die vroeg aan me: wil je naar Arsenal komen?’

Erik van Dam19 nov 2015, 21:16
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2015, 21:16
Advertentie

Nacho Monreal stapte een paar jaar geleden te elfder ure over van Málaga naar Arsenal. De Spaanse verdediger had naar eigen zeggen geen flauw idee dat de Premier League-club interesse had in zijn diensten en werd via landgenoot Santi Cazorla ingelicht. Monreal besloot er een bliksemtransfer van te maken op 31 januari en is blij dat hij destijds zo gauw de knoop durfde door te hakken.

voetbalzone

Monreal en Cazorla speelden in het seizoen 2011/12 samen bij Málaga en na dat seizoen vertrok de middenvelder naar Londen. Een half jaar later toonde Arsenal ook interesse in Monreal: op dat moment had de club Cazorla al verwittigd van de plannen. “Het ging allemaal zo ontzettend snel”, herinnert Monreal zich in een interview op de website van the Gunners.

“Ik weet nog dat ik die dag, 31 januari, wakker werd en zag dat ik twee gemiste oproepen had van Santi. Dat vond ik vreemd, Santi die me ’s morgens vroeg al had geprobeerd te pakken te krijgen. Ik belde hem dus terug en vroeg wat er was, of er iets aan de hand was. Hij vroeg meteen aan me: Nacho, wil je naar Arsenal komen? Ik zei tegen hem: pardon, wat? Ja, natuurlijk! De transfer ging vervolgens echt heel vlot”, aldus Monreal, die zich in afwachting van het akkoord gewoon bij zijn club van dat moment meldde: Málaga, dus.

“Die laatste dag trainde ik ’s morgens nog mee bij Málaga en wist ik eigenlijk nog van niets. En boem, tien uur daarna tekende ik mijn contract bij Arsenal. Het was een hele, hele vreemde dag. Maar ik was natuurlijk wel erg blij, want het was voor mij persoonlijk wel een hele mooie dag”, blikt de Spanjaard terug.

Bezig met laden …