voetbalzone

‘Ik ben blij dat ik naar Ajax ga, hier droomde ik al heel erg lang van’

Erik van Dam08 jul 2013, 17:58
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 17:58
Advertentie

Markus Bay vertrekt binnen afzienbare tijd van Bröndby IF in zijn vaderland Denemarken naar Ajax. De zestienjarige middenvelder, die zowel in aanvallend als defensief opzicht zijn steentje bijdraagt binnen de Onder-17 ploeg, ging graag in op de interesse die getoond werd vanuit Amsterdam. Hij is al de vijfde jonge Deen bij de Eredivisionist.

Ajax haalde de laatste jaren Christian Eriksen (Odense BK), Nicolai Boilesen (Bröndby), Viktor Fischer (FC Midtjylland) en Lucas Andersen (Aalborg BK) weg uit de Deense contreien en nu voegt ook Bay zich bij zijn landgenoten. De middenvelder zegt in gesprek met Sporten dat hij uitziet naar de overstap, maar dat hij zijn oude club ook nooit zal vergeten.

“Het is best zwaar om iedereen bij Bröndby gedag te zeggen. Ik heb hier al vanaf mijn vierde jaar gespeeld”, aldus Bay. “Bovendien is dit de beste club in heel Denemarken, ik heb hier een fantastische tijd gehad met goede trainers en fijne teamgenoten. Aan de andere kant ben ik ook erg blij dat ik nu naar Ajax ga, ik droom al van kleins af aan van een overstap naar een grote club in het buitenland. Ik ben blij dat Bröndby me heeft willen helpen deze overstap te realiseren.”

Bezig met laden …