voetbalzone

‘Ik ben de geïnteresseerde clubs dankbaar, maar ik heb mijn keuze gemaakt’

Erik van Dam15 jun 2016, 11:00
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2016, 11:00
Advertentie

Tal van clubs zaten de laatste maanden achter Aymeric Laporte aan, maar de 22-jarige Fransman koos voor continuïteit en besloot zijn contract bij Athletic Club te verlengen. De vastgestelde afkoopsom in zijn contract werd verhoogd van 50 naar 65 miljoen euro en dus zullen clubs met belangstelling nog dieper in de buidel moeten tasten, als ze Laporte weg willen lokken uit Baskenland.

/

Laporte wordt de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis, maar had buiten de clubmuren waarschijnlijk nog meer kunnen verdienen. De aanbiedingen vanuit Engeland streelden hem ook, maar toch ging hij er niet op in. “Het zijn erg opwindende en attractieve projecten. Maar je moet keuzes maken en ik heb de mijne gemaakt”, verklaart Laporte. “Ik hoop dat het goed uit zal pakken.”

“Ik ben de clubs die interesse toonden dankbaar, want hun interesse geeft aan dat ik iets goed doe. Mijn familie wilde graag dat ik hier bleef en ik ben al vanaf mijn eerste dag hier gelukkig. Ik ben tevreden en ben de club ook heel dankbaar. De club heeft me in alle opzichten geholpen en daar ben ik ze dank voor verschuldigd”, aldus Laporte. “Ik hoop van het voetbal te blijven genieten en het maximale te bereiken.”

Bezig met laden …