voetbalzone

‘Ik ben druk met dingen regelen, we proberen wat spelers erbij te krijgen’

Erik van Dam29 jun 2013, 23:41
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 23:41
Advertentie

Begin juni stuurde Excelsior hoofdtrainer Leon Vlemmings de laan uit en anderhalve week geleden benoemde de club Jon Dahl Tomasson tot nieuwe coach. De Deense oud-aanvaller fungeerde als assistent onder Vlemmings en kreeg de voorkeur boven Marinus Dijkhuizen, die ook in de running was. Zaterdag maakte Tomasson zijn officieuze debuut als eerste man bij Excelsior.

/

De voormalig prof zag hoe zijn team op bezoek bij Be Fair met 0-4 won. Tomasson zei na afloop tegen RTV Rijnmond dat het ‘heerlijk’ was de eerste wedstrijd te hebben gehad. Klaar voor de competitie zijn de Kralingers voorlopig nog niet, voegde hij daaraan toe. “Ik ben druk met dingen regelen, want we proberen wat spelers erbij te krijgen. Ik ga er vanuit dat dit haalbaar is”, aldus Tomasson.

De gedeeld topscorer aller tijden van Denemarken stipt aan dat Excelsior op dit moment nog geen backs onder contract heeft staan. “Dat moet wel als de competitie begint. Ik heb aangegeven dat ik graag vier spelers erbij zie komen en dat verwachten we allemaal.” Tomasson herhaalt ook dat hij hoopt dat ‘grote broer’ Feyenoord nog enkele spelers wil afstaan aan de stadsgenoot.

Bezig met laden …