voetbalzone

‘Ik ben enorm blij, Nederlandse clubs hebben altijd erg goede fans’

Gijs Freriks09 aug 2014, 11:35
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2014, 11:35
Advertentie

Feyenoord speelt in de laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League tegen Zorya Luhansk en de Oekraïeners zijn tevreden over de loting. “Ik ben enorm blij. Waarom? Omdat clubs uit Nederland altijd erg goede fans hebben. Hun stadions zitten altijd vol”, reageert middenvelder Zeljko Ljubenovic.

voetbalzone

Zorya eindigde vorig seizoen als zevende in de Premier Liga en was in de vorige ronden te sterk voor het Albanese KF Laçi en het Noorse Molde FK. “Feyenoord is een populaire club”, weet Pavlo Khudzik, een andere middenvelder van de Luganchane. “Het wordt een interessante ontmoeting. Er zullen veel supporters naar Kiev en naar Rotterdam komen.” Luhansk ligt in conflictgebied en daarom wordt de return afgewerkt in Kiev.

“Nederlandse clubs beschikken altijd over technische en snelle spelers, maar wij zijn hen voorbij op de coëfficiëntenlijst”, vervolgt Khudzik. “Chornomorets was vorig seizoen te sterk voor PSV en wij hopen ook een goed resultaat te boeken. Is Feyenoord zijn leiders De Vrij, Martins Indi en Daryl Janmaat kwijtgeraakt? Dat zegt helemaal niets, er zijn altijd vervangers.”

“De jeugdopleidingen van Nederlandse clubs zijn erg sterk, daar komen talenten altijd op de eerste plaats te staan”, aldus Khudzik. Trainer Yuri Vernydub is ook tevreden dat men het opneemt tegen Feyenoord, zo gaf hij aan in het televisieprogramma Soccer 1: “Feyenoord is een erg zware tegenstander, de Eredivisie is erg sterk. In deze ronde zijn er geen kleintjes meer. We gaan ons best doen.”

Bezig met laden …