voetbalzone

‘Ik ben er zeker van, dat Thomas zich het WK-record zal toe-eigenen’

Erik van Dam18 jun 2014, 16:18
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 16:18
Advertentie
voetbalzone

Gerd Müller weet zeker dat Thomas Müller op een dag het record van meeste doelpunten op wereldkampioenschappen op zijn naam zal zetten. De 24-jarige aanvallende middenvelder wist vier jaar geleden in Zuid-Afrika vijf keer te scoren en maakte maandag een hattrick in de ontmoeting met Portugal. Hij staat nu dus op acht doelpunten op WK’s en heeft er nog zeven nodig om recordhouder Ronaldo te evenaren.

Ronaldo maakte in negentien wedstrijden in 1998, 2002 en 2006 in totaal vijftien goals. Gerd Müller, die meedeed aan twee toernooien, tekende voor veertien stuks. De 68-jarige Duitser denkt dat zijn jongere naamgenoot op den duur de meest trefzekere speler ooit zal zijn op een WK. Dat Müller nu al op acht stuks staat, zegt volgens hem genoeg. “Ik ben er zeker van dat hij zich het record zal toe-eigenen.”

“Hij heeft nog zeker twee, drie WK’s te gaan”, verzekert Müller in gesprek met BILD. Miroslav Klose is een stuk dichter bij het record dan Müller: de veteraan staat op veertien doelpunten. David Villa is na Klose en Müller de derde nog actieve speler die enigszins in de buurt van de toppers komt: hij maakte tot nu toe acht treffers op WK’s.

Bezig met laden …