voetbalzone

'Ik ben erg tevreden, wat mij betreft stellen ze Kerstmis nog even uit'

Matthijs van Laar15 dec 2013, 10:35
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2013, 10:35
Advertentie

Barcelona won zaterdagavond met 2-1 van Villarreal en bouwde daarmee de voorsprong op rivaal Real Madrid weer iets uit. Voor coach Gerardo Martino was er dan ook weinig aanleiding om ontevreden te zijn, al ziet hij nog altijd ruimte voor verbetering. "Dat is altijd het streven. Maar met de prestatie van vanavond ben ik tevreden", verklaarde hij na afloop.

/

De oefenmeester noemde Villarreal, dat vijfde staat in de Primera División, een uitstekende opponent. "Deze overwinning zal ons dan ook sterker maken. Het geloof in hun eigen kunnen zal sterker worden bij mijn spelers." Dat zal met name bij Neymar het geval zijn: na zijn wervelende optreden van aflopen woensdag tegen Celtic, was hij ook zaterdag de grote man. De Braziliaan nam beide Catalaanse doelpunten voor zijn rekening.

Daarmee neemt de jonge aanvaller de laatste weken de honneurs waar voor Lionel Messi, die normaliter de wedstrijden voor zijn ploeg vergemakkelijkt. "Maar natuurlijk missen wij Messi", zei Martino. "Tegenstanders zijn blij dat hij niet meedoet. De beste speler ter wereld mis je altijd. Ik denk dat we met hem nog beter zouden spelen."

Ondanks het gemis van la Pulga is de Argentijnse coach niet blij met de winterse onderbreking van twee weken, die start na het competitieduel met Getafe van volgende week zondag. "Jammer, want we spelen op dit moment uitstekend. Ik wilde dit niet zeggen voordat we tegen deze sterke tegenstander gespeeld hadden, maar nu kan het wel: wat mij betreft stellen ze Kerstmis nog even uit."

Bezig met laden …