voetbalzone

‘Ik ben Europees kampioen, maar dat speelt hier bij Dortmund geen rol’

Gijs Freriks07 aug 2016, 10:20
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2016, 10:20
Advertentie

Borussia Dortmund verzekerde zich in juni van de diensten van Raphaël Guerreiro. De 22-jarige linkerverdediger kwam voor naar verluidt twaalf miljoen euro over van Lorient en sloot zich, na het winnen van het EK in Frankrijk, aan bij de voorbereiding op het seizoen bij zijn nieuwe werkgever.

/

“Ik ben inderdaad een Europees kampioen, maar dat speelt hier geen rol”, aldus de twaalfvoudig Portugees international, die er niet vanuit gaat dat hij direct de voorkeur krijgt boven Marcel Schmelzer. “Je kunt ons niet met elkaar vergelijken, want Schmelzer heeft in Dortmund al heel veel gepresteerd. Ik kijk tegen hem op en wil graag van hem leren.”

Guerreiro zegt in de Ruhr Nachrichten goed opgevangen te zijn bij Dortmund en dat hij zich in het Frans, Engels en Spaans verstaanbaar probeert te maken. Daarnaast leert hij Duits. Hij gaat in het interview ook in op de vraag hoe het is om met Cristiano Ronaldo te trainen: “Ik kan veel van hem leren, net zoals ik bij Dortmund veel van anderen kan leren.”

“Hier spelen namelijk ook grote spelers. Ronaldo is een wereldster, maar tijdens trainingen is hij hartstikke normaal, een heel normale jongen. Hij heeft mij veel tips gegeven en die probeer ik natuurlijk te gebruiken”, besluit Guerreiro, die zijn loopbaan bij SM Caen begon en in de zomer van 2013 de overstap maakte naar Lorient. Hij kwam in totaal tot 10 doelpunten en 8 assists in 111 duels voor les Merlus.

Bezig met laden …