voetbalzone

'Ik ben gelukkig bij Real, maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt'

Matthijs van Laar11 jan 2016, 11:51
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 11:51
Advertentie
voetbalzone

Het vertrek van Rafael Benítez zou hem rauw op het dak zijn gevallen, maar Gareth Bale laat zich niet kennen. De Welshman blonk afgelopen zaterdag uit in de eerste wedstrijd onder Zinédine Zidane door drie van de vijf treffers tegen Deportivo la Coruña voor zijn rekening te nemen. Hij zegt nog altijd gelukkig te zijn in de Spaanse hoofdstad. “Maar je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gebeurt.”

De Welshman wordt door de Britse (boulevard)media nadrukkelijk in verband gebracht met clubs als Manchester United en Chelsea, die bereid zouden zijn een fors bedrag op te hoesten. Bale heeft daar momenteel geen boodschap aan. “Op dit moment ben ik gelukkig. Ik geniet van het voetbal en blijf op deze voet doorgaan. Zidane is een legende, niet alleen binnen deze club, maar overal ter wereld.”

Bale erkent dat hij moeite heeft met het plotselinge afscheid van Benítez, die hem afgelopen zomer zelfs nog persoonlijk bezocht in Wales. “Mijn relatie met Rafa was erg goed. Natuurlijk was het teleurstellend dat hij moest vertrekken, maar dat hoort nu eenmaal bij onze sport. Ik ben een professional, dus ik heb ermee te leven. De wereld draait door, dus ik ga ook gewoon door.”

Dat zal voorlopig op de rechtervleugel zijn, ook al maakte the Welsh Wizard bij Tottenham Hotspur furore op links. “Ik heb de vrijheid om vanaf de rechterkant te komen en rond te zwerven. Dat is mijn grote kracht. Iedereen weet waar ik het liefste speel. Als ik de vrijheid krijg om mijn gang te gaan ben ik het best in staat om zwakheden in de defensie van de tegenpartij bloot te leggen”, besluit Bale.

Bezig met laden …