voetbalzone

'Ik ben goed genoeg voor Ajax en had er met mijn ervaring gepast'

Bart Kruyt09 sep 2015, 14:34
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 14:34
Advertentie

Ajax was in de afgelopen transferperiode op zoek naar ervaring en besloot om John Heitinga terug naar Amsterdam te halen. Voor het middenveld had de recordkampioen kunnen kiezen voor Hedwiges Maduro, maar hij kreeg geen belletje en trok uiteindelijk naar FC Groningen.

voetbalzone

Maduro was transfervrij na zijn vertrek bij PAOK Saloniki, maar wist dat hij niet hoefde te rekenen op zijn oude club Ajax, omdat Frank de Boer al voldoende middenvelders in zijn selectie heeft zitten. “Ik ben, denk ik, zeker goed genoeg voor Ajax en ik had er met mijn ervaring ook wel gepast”, zegt Maduro in Voetbal International. “Alleen, het was niet aan de orde. De posities waren al bezet en ik heb ook geen contact meer met Ajax gehad."

Danny Hoesen adviseerde Groningen om eens contact op te nemen met Maduro en de bekerwinnaar slaagde er in om de dertigjarige middenvelder terug naar Nederland te halen. Volgens Maduro is de Eredivisie nog steeds een goede competitie en moet men hier niet zo neerbuigend over doen.

“Hier komt gelukkig ook steeds meer het besef dat het om winnen draait en dat dit ook best lelijk mag”, merkt Maduro. “Ajax wint thuis van Jablonec en speelt daar 0-0. Vroeger was dit schandalig, maar nu telt gelukkig steeds meer het resultaat. Ajax speelt daardoor wel in Europa, daar gaat het om. En als ze daarin goed presteren, heeft niemand het nog over Jablonec."

Bezig met laden …