voetbalzone

'Ik ben heel trots op Jetro, hij speelde inspirerend tegen Ajax'

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2012, 20:10
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2012, 20:10
Advertentie

Fred Rutten liet Abel Tamata in december 2010 debuteren in de hoofdmacht van PSV. De vleugelverdediger raakte vorig seizoen, evenals eerste keus Erik Pieters, echter ernstig geblesseerd waarna Rutten zich genoodzaakt zag om Jetro Willems op te stellen. Die groeide uit tot Oranje-international, terwijl Tamata de draad weer op gaat pakken bij Roda JC als huurling van de kampioenskandidaat uit de lichtstad.

/

"Jetro speelde tijdens de Johan Cruijf Schaal tegen Ajax erg goed. Ik ben trots op hem, hij is mijn maatje. Het werkte inspirerend, de manier waarop hij als back opkwam", verzekert Tamata in gesprek met Voetbalzone. De Nederlander met Congolese roots zelf heeft zijn vizier enkel gericht op Roda, en de linksbackpositie. Hij zou met zijn tweebenigheid ook aan de rechterkant kunnen spelen.

"Van nature ben ik een linkspoot, maar als jeugdspeler was ik al tweebenig. Dat heb ik me zelf aangeleerd. Het is niet zo dat een trainer erop hamerde om beide benen te gebruiken als ik de bal aan mijn voeten had." Tamata debuteerde afgelopen zaterdag in de basisopstelling van trainer Ruud Brood tegen PEC Zwolle (1-1).

Lees het complete interview met Abel Tamata woensdag op Voetbalzone.

Bezig met laden …