voetbalzone

'Ik ben klaar in Europa, ik ben nu op mijn plek in New York'

Bart Kruyt25 jul 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2011, 21:30
Advertentie

Thierry Henry zien we niet meer terug in Europa. De aanvaller maakte jarenlang furore bij Arsenal en Barcelona, maar speelt nu in de Verenigde Staten voor New York Red Bulls en is gelukkig in de Big Apple. Henry ziet een terugkeer naar het Europese voetbal dan ook niet zitten: zelfs niet op huurbasis, zoals bijvoorbeeld David Beckham en Landon Donovan al deden.

/

Henry meldde zich aan het begin van dit kalenderjaar nog wel bij Arsenal om zijn conditie op peil te houden, maar heeft niet de intentie om nog wedstrijden te spelen in Europa. “Nee, ik ben gelukkig in Amerika”, zei de 33-jarige Fransman. “Ik ben klaar in Europa. Ik ben zo gelukkig geweest dat ik daar alles heb gewonnen wat er te winnen viel en nu ben ik op mijn plek hier in New York.”

Henry maakte dit seizoen al elf doelpunten in achttien competitiewedstrijden en hoopt op de titel in de Major League Soccer met New York Red Bulls: “Ik probeer dit team aan prijzen te helpen en dat is een zware opgave”, aldus de aanvaller. “Ik heb respect voor de beslissing van David om zich te laten verhuren aan een Europese club, maar dat zie ik niet zitten.”

Bezig met laden …