voetbalzone

'Ik ben mezelf, ga niet zelf naar clubs bellen. Ze weten wat ik kan'

Erik van Dam24 mrt 2012, 09:15
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2012, 09:15
Advertentie

Hans de Koning draait al jaren mee in het betaald voetbal. De 51-jarige trainer begon ooit bij Fortuna Sittard en werkte nadien ook nog in de technische staf van FC Oss, AGOVV Apeldoorn en nu bij Helmond Sport. De kans bij een Eredivisieclub kreeg hij tot op heden nog niet. Na de 5-1 overwinning op Go Ahead Eagles, vrijdagavond, gaf De Koning aan daar wel eens gefrustreerd over te zijn.

/

Helmond leidde Go Ahead eenvoudig naar de slachtbank, in wat de laatste wedstrijd zou blijken voor De Konings 'collega' Joop Gall. Door de veertiende overwinning in 28 duels stijgt Helmond naar plaats vier in de Jupiler League. Knap, maar de vraag is of De Koning ooit profijt trekt van zijn goede resultaten in Helmond. “Af en toe is dat een frustratie. Ik ben mezelf en ga niet zelf naar clubs bellen of solliciteren. Ze weten wat ik kan”, zegt de trainer.

Aan Omroep Brabant liet hij weten dat hij gewoon wacht of te zijner tijd een Eredivisionist zich bij hem meldt. “En als de kans komt, zou dat mooi zijn. Maar uiteindelijk heb ik één missie en die is met Helmond Sport.” Een andere mogelijkheid zou zijn zélf te promoveren met zijn club. “Dat is een goeie”, lacht de oefenmeester. “Laten dat maar doen dan.”

Bezig met laden …