voetbalzone

‘Ik ben niet het lievelingetje van Guardiola, de selectie is groot’

Erik van Dam29 apr 2015, 16:44
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2015, 16:44
Advertentie

In juni 2013 speelde Thiago Alcántara een waanzinnig EK Onder-21 met Spanje en scoorde hij in de finale tegen Italië drie keer. Vervolgens transfereerde de middenvelder van Barcelona naar Bayern München, waar hij Josep Guardiola weer trof. Die had hem eerder zijn eerste kansen gegeven in Catalonië en van dichtbij meegemaakt. Thiago had en heeft echter geen voorkeursplek in de spelersgroep van zijn trainer, benadrukt hij.

voetbalzone

Vorig seizoen miste hij een groot deel van het jaar door een blessure en drie weken geleden maakte hij, na een jaar afwezigheid, zijn comeback. Sinds hij fit is, kreeg de Spanjaard nog iedere wedstrijd minuten bij Bayern. Dat heeft echter niets te maken met zijn band met Guardiola. “Ik heb het nooit prettig gevonden als mensen zeiden dat Guardiola mij de voorkeur geeft boven anderen. Ik ben niet zijn lievelingetje”, aldus Thiago.

“De selectie is erg groot en we krijgen allemaal evenveel kansen”, zegt hij in gesprek met BILD. Komend weekend speelt Bayern met de geprolongeerde landstitel op zak tegen Bayer Leverkusen en daarna wacht de eerste ontmoeting met Barcelona, in de halve finale van de Champions League. Voor zowel Thiago als Guardiola een speciale ontmoeting, gezien hun verleden.

“Absoluut, en ik koester ook geen wrok jegens Barcelona. Ik heb veel respect voor de club en ben dankbaar, dat ik er gespeeld heb. Ik heb ontzettend veel geleerd in La Masia, ben er groot geworden. Maar tijdens de wedstrijd zal ik me echt niet richten op wie er bij hen in het veld staan, of dat nu oude vrienden of oude collega’s zijn of niet”, belooft Thiago.

Bezig met laden …