voetbalzone

‘Ik ben niet in de situatie dat Koeman mij verantwoording hoeft af te leggen’

Tom Rofekamp12 jun 2023, 09:10
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 09:10
Advertentie

Bart Verbruggen koestert geen wrok jegens Ronald Koeman omdat hij niet bij de groep zit voor de Final Four van de Nations League. Dat vertelt de talentvolle Anderlecht-goalie in De Telegraaf. Verbruggen acht zichzelf nog niet in de positie om verantwoording te vragen en vindt dat een trainer 'dat sowieso niet hoeft te doen'. "Ik ben content met Jong Oranje", aldus Verbruggen in het dagblad.

Bondscoach Koeman besloot om Justin Bijlow, Andries Noppert en Mark Flekken als zijn drie doelmannen te kiezen voor de laatste twee wedstrijden in de Nations League. Verbruggen en Jasper Cillessen, die ook tot de voorselectie behoorden, vielen daardoor buiten de boot. "Ik zat een beetje in de positie: waar ze me nodig hebben, daar ga ik het zo goed mogelijk doen. Dat dat nu bij Jong Oranje is, daar ben ik content mee", zo beschouwt Verbruggen de situatie.


De twintigjarige Bredanaar mag namelijk wel mee met de Oranje-beloften naar het jeugd-EK in Roemenië en Georgië. Daar verwacht hij hoge ogen te gooien met de selectie. "Wij hebben een fantastische ploeg, er loopt hier veel kwaliteit rond. Als alles op zijn plek valt, kan het een heel mooi toernooi worden." Verbruggen kan Koeman ondertussen nog recht in de ogen aankijken. "Ik heb wel even met hem gesproken, maar niet specifiek over waarom ik niet bij Oranje zit. Laten we reëel zijn: ik ben niet in de situatie dat hij mij verantwoording af moet leggen. Ik denk dat een trainer dat sowieso niet hoeft te doen", aldus Verbruggen.

Transferperikelen
Volgens gerenommeerde media in België en Frankrijk is Verbruggen tevens dicht bij een miljoenentransfer naar Burnley. De hoofdrolspeler zelf wil dat noch ontkennen noch bevestigen. "Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te voetballen. Het is een eer en compliment om genoemd te worden bij clubs die in die competitie spelen, maar dat is op dit moment niet het belangrijkste. De media mogen lekker speculeren en schrijven, dat is prima. Ik ga lekker het EK met Jong Oranje in en ben blij hier te zijn."

Bezig met laden …