voetbalzone

‘Ik ben niet ingehuurd om handtekeningen te vragen aan Van der Vaart’

Gijs Freriks11 aug 2016, 14:28
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2016, 14:28
Advertentie

Jess Thorup knijpt zich in zijn handjes met de komst van Rafael van der Vaart. De trainer van FC Midtjylland zegt ervan overtuigd te zijn dat de 33-jarige aanvallende middenvelder nog voldoende te brengen heeft. “Hij is hongerig om terug te komen en om de criticasters te bewijzen dat hij een fantastische speler is.”

/

De 46-jarige Thorup zegt in het interview met Ekstra Bladet dat het een ‘eer’ is om met een speler als Van der Vaart te werken, maar dat hij hem niet om een handtekening zal vragen. “Ik ben ingehuurd als trainer en niet om handtekeningen te vragen. Ik moet ervoor zorgen dat hij weer op het juiste spoor komt. Van der Vaart is een familieman die daarom erg goed bij deze club past. Ik kijk uit naar de samenwerking en ben er vrij zeker van dat het een succes wordt voor alle betrokken partijen.”

Thorup is het niet eens met de critici in Denemarken die beweren dat Van der Vaart door het 4-1-4-1-systeem dat Midtjylland speelt niet in het elftal zou passen. “Onze manier van voetballen is niet heilig. Ik ga het niet per se voor Rafael aanpassen, maar als dat het team beter maakt, dan is het wel degelijk mijn taak om de boel om te gooien. Ik zal Van der Vaart nog dichter bij mij aan het werk moeten zien om te bepalen waar hij gaat spelen. Maar waarschijnlijk wel in het centrum.”

Voormalig bondscoach Morten Olsen noemt de komst van Van der Vaart in dezelfde krant ‘een ongekende scoop’: “Daar is geen twijfel over mogelijk. Van der Vaart zegt, voor zover ik hem ken, geen ‘ja’ tegen dingen waar hij niet voor de volle honderd procent in gelooft. Als Van der Vaart zijn niveau weet op te krikken, dan zal hij een groot succes worden voor Midtjylland en de Superligaen. Hij is namelijk een slimme voetballer met veel ervaring.” Van der Vaart tekende een contract voor twee seizoenen bij de club uit Herning.

Bezig met laden …