voetbalzone

‘Ik ben niet naar PSV gekomen om niet mee te doen voor de prijzen’

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2013, 23:10
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2013, 23:10
Advertentie

Stijn Schaars maakte zaterdag een aangeslagen indruk na het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen (1-1). De bezoekers uit Friesland speelde het merendeel van de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Joey van den Berg. De aanvoerder van Heerenveen kwam aan de zijlijn lomp in op Adam Maher. Toch nam het team van Marco van Basten de leiding.

Yanic Wildschut schoot de tien van Heerenveen in de slotfase op voorsprong, maar Florian Jozefzoon voorkwam verder gezichtsverlies voor PSV. Volgens Schaars functioneert PSV als team niet goed. "We hebben moeite als ploeg. Als je tegen tien man niet kan winnen, dan denkt de buitenwereld al snel dat er kwaliteit of beleving mist”, vertelde hij na afloop in gesprek met Omroep Brabant. “We kunnen echt wel voetballen, maar het komt er gewoon niet uit.”

Schaars benadrukt dat de aannames en de afwerkingen niet goed genoeg zijn en dat het aan het zelfvertrouwen bij de voetballers ligt. Zelf pleit de middenvelder voor verandering. “Ik ben niet naar PSV gekomen om niet mee te doen voor de prijzen. Hier moeten we echt wat aan veranderen. Dit is niet goed”, claimt de van Sporting Portugal overgekomen Schaars.

Bezig met laden …