voetbalzone

‘Ik ben Seedorf dankbaar voor zijn lessen over vriendschap en het leven’

Erik van Dam11 mei 2013, 07:48
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2013, 07:48
Advertentie

Stephan El Shaarawy maakte dit seizoen veel indruk in de Serie A, met name voor de winterstop. Toen scoorde de jonge aanvaller veertien keer voor AC Milan, als opvolger van de verkochte Zlatan Ibrahimovic. El Shaarawy zegt dat hij veel te danken heeft aan Clarence Seedorf, die de laatste jaren als inspirator voor hem diende binnen de burelen van de Italiaanse topclub.

/

Seedorf vertrok vorig jaar zomer na tien seizoenen bij i Rossoneri en werkte maar één seizoen samen met El Shaarawy. Voor de jonge aanvaller was het echter een jaar om nooit te vergeten. “Ik ben hem heel dankbaar, ik leef nu mijn droom”, zegt Il Faraone in de Italiaanse media. “Seedorf ontmoeten is voor mij een referentiepunt. We brachten veel tijd door en in de ruimste zin heeft hij me veel geleerd.”

“Over dit vak, over vriendschappen en over het leven”, somt El Shaarawy op. Met Mario Balotelli kan hij het ook goed vinden. De aanvaller kwam in januari over van Manchester City en vindt gemakkelijk het doel. De twee kenden elkaar al langere tijd van de Italiaanse nationale selectie. “Onze vriendschap werd instinctief geboren, zodra we elkaar ontmoetten. Mensen die zeggen dat hij en ik tegenpolen zijn, hebben het mis.”

Bezig met laden …