voetbalzone

'Ik ben van plan om te winnen van Nederland, dat is leuker thuiskomen'

Bart Kruyt05 sep 2011, 07:15
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2011, 07:15
Advertentie

Het Nederlands elftal hoopt dinsdagavond een volgende stap richting het EK van 2012 te kunnen zetten. De ploeg van Bert van Marwijk zit na zeven wedstrijden nog zonder puntenverlies en neemt het dinsdagavond op tegen Finland, dat in De Kuip al met 2-1 verslagen werd. Als het aan Niklas Moisander ligt, worden de rollen dinsdagavond omgedraaid.

/

De verdediger van AZ kijkt uit naar het treffen met Oranje: “Ik woon al acht jaar in Nederland en dus is de wedstrijd bijzonder. Al verheugde ik me na ‘Zweden uit’ niet echt op Oranje. Als je daar met 5-0 verliest en weet dat Nederland nóg beter is, moet je wel even ‘blazen’. Het optreden tegen Moldavië heeft ons echter vertrouwen gegeven. Plus het feit dat we thuis altijd veel scherper zijn dan uit. Ik ben van plan te winnen. Dat is leuker thuiskomen in Alkmaar..”, zegt hij in De Telegraaf.

Nederland heeft na zeven wedstrijden 21 punten en kan zich dinsdagavond al plaatsen voor het EK, maar dan moeten achtervolgers Hongarije (uit bij Moldavië) en Zweden (uit bij San Marino) wel beiden punten laten liggen. Deze twee landen hebben vijftien punten; Finland staat vierde in Groep E, met negen punten. Het EK is al niet meer haalbaar voor de Finnen.

In Helsinki heeft het de hele week geregend en dat is te merken aan de grasmat. Volgens Moisander is het veld waarop gespeeld gaat worden in het Olympisch Stadion ‘spekglad’ en vliegen de plaggen eruit. “Maar het was in elk geval kort gemaaid en vlak. De bal ‘loopt’ dan heel snel. Maar lange pinnen zijn vereist”, aldus de verdediger, die weet dat er tot dusver 18.000 kaarten zijn verkocht.

Bezig met laden …