voetbalzone

'Ik ben zes jaar weggeweest, maar eigenlijk ben ik nooit écht vertrokken'

Matthijs van Laar14 jan 2016, 18:43
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2016, 18:43
Advertentie
voetbalzone

Luciano Spalletti heeft er vertrouwen in dat AS Roma de komende tijd een grote rol van betekenis gaat spelen in de Serie A. De coach, die woensdag werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Rudi Garcia, vindt dat er veel is verbeterd sinds zijn vorige periode bij i Giallorossi. Spalletti was tussen 2005 en 2009 ook al werkzaam voor de club.

“Ik moet Roma een compliment maken, want ik zie dat er goed werk is verricht in de tijd dat ik weg ben geweest”, verklaart hij in gesprek met Roma TV. “Mijn liefde voor de club is nooit weggeweest”, gaat hij verder. “Het was een lange en intense periode, maar ik ben het altijd blijven volgen. Mijn kinderen wonen in Rome, dus eigenlijk ben ik ook nooit écht uit de stad vertrokken. Roma zit in mij en ik ben nu terug. Dat maakt me een blij mens.”

Spalletti, die in de tussentijd werkzaam was voor Zenit Sint-Petersburg, is onder de indruk van de aanwezige kwaliteit. “We zullen vooral aan het psychologische aspect moeten werken”, verwacht hij. “Ik zal moeten uitvinden wat de juiste manier is om deze jongens aan de praat te krijgen. Fysiek gezien is iedereen in orde, dus daar heb ik niks over te klagen. Ze zien er allemaal fit uit.”

Het is een speldenprik in de richting van Garcia, die juist klaagde dat de door de club aangestelde fitnessexperts hun werk niet goed deden. Zijn elftal zou te vaak tegen het einde van een wedstrijd vermoeid raken. Spalletti keek ten slotte alvast vooruit. “Als ik zondag tegen Verona zie wat ik vandaag op de training heb gezien, moet het een plezier zijn om op de bank te zitten. Ik kijk ernaar uit.”

Bezig met laden …