voetbalzone

'Ik beschouw de Johan Cruijff Schaal vooral als een 'beloningswedstrijd''

Bart Kruyt30 jul 2011, 17:06
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2011, 17:06
Advertentie

In mei wonnen Peter Wisgerhof en Theo Janssen nog samen de KNVB-beker ten koste van Ajax, maar liepen zij een week later de landstitel mis. Zaterdagavond staan de verdediger en de middenvelder tegenover elkaar, wanneer FC Twente op bezoek komt in Amsterdam in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Wisgerhof speelt in het shirt van de Tukkers, Janssen in het shirt van Ajax.

/

Wisgerhof denkt dat het wel ‘apart’ zal zijn om Janssen in het tricot van de tegenstander te treffen. “Je hebt toch een paar seizoenen lief en leed met elkaar gedeeld. Anderzijds is dat ook typerend voor de voetballerij, daarin wordt nog wel eens een transfer gemaakt”, sprak de dertigjarige verdediger in Voetbal International.

Hoewel de Johan Cruijff Schaal wordt gezien als de minst belangrijke prijs van het seizoen, wil Wisgerhof de trofee toch graag aan zijn palmares toevoegen: “Ik beschouw de Johan Cruijff Schaal vooral als een beloningswedstrijd voor het vorige seizoen. Je moet de titel of de beker hebben gewonnen om hem te mogen spelen. Maar goed, het is wel weer een prijs. FC Twente heeft er nog niet zo veel gewonnen, dus we gaan ervoor.”

Bezig met laden …