voetbalzone

'Ik beschouw dit als mijn laatste serieuze titelkans'

Matthijs van Laar20 apr 2014, 11:22
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2014, 11:22
Advertentie
voetbalzone

Steven Gerrard had er eigenlijk niet meer op gerekend, maar de kans is groot dat de routinier zich over een paar weken toch kampioen van Engeland mag noemen. De 33-jarige middenvelder van Liverpool neemt voorlopig echter niks voor lief en eist het maximale van zichzelf én zijn medespelers. "Ik zie dit als mijn enige serieuze kans", zegt hij in de aanloop naar het competitietreffen met Norwich City van zondagmiddag.

"Het is voor een club als Liverpool simpelweg niet goed genoeg dat we sinds 1990 nooit meer kampioen zijn geworden", begint Stevie G in de Daily Telegraph. "Met onze historie hadden we er al vaak veel dichter bij moeten zijn, of gewoon kampioen moeten worden. Er zijn tijden geweest dat ik de hoop had opgegeven. Als je zevende of achtste wordt en het gat met de top is zó groot, dan is dat mentaal een flinke opdoffer. En dan zie je dat topclubs aan het einde van het seizoen ook nog eens veel geld uitgeven, waardoor zij nog sterker worden."

"Ik beschouw deze mogelijkheid als mijn laatste serieuze kans. De Premier League is erg sterk en er zijn absoluut geen garanties dat we volgend jaar weer meedoen om de prijzen", vervolgt Gerrard, die met the Reds wel de Champions League, de UEFA Cup en de FA Cup won. Het is echter lang geleden dat de club werd geleid door een manager als Brendan Rodgers, vindt hij. "Hij is fenomenaal, zeker voor zijn leeftijd (41, red.). Ik denk dat hij uit zal groeien tot een van de beste managers ter wereld."

Bezig met laden …